MALVIK OG STJØRDAL SEILFORENING:

Anders og Guri er typiske seilbåteiere

Anders Aalberg og kona Guri eier en Hanse 312 som de hatt i tre år. De representerer den typiske seibåteier i Malvik og Stjørdal Seilforening, en forening som ble stiftet i 2011 og som nå har rundt 80 medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Anders Aalberg begynte sitt seilbåtliv med en 18 fot Stortriss i 2006, en trygg og stabil kjølbåt som var godt egnet til opplæring på kortere turer på fjorden. Så ble det en godt utstyrt og vedlikeholdt 28 fots Maxi Fenix i 2010 som han seilte i seks år, båt på tur og i regatta.

Anders og kona er meget godt fornøyd med den nåværende båten, som ble kjøpt i 2016. Den lå i havna fra før og byttet bare båtplass.

SEILERE: Guri og Anders Aalberg trives på tur i sin Hanse 312.
SEILERE: Guri og Anders Aalberg trives på tur i sin Hanse 312.

Det er en meget godt vedlikeholdt 2006-modell med gode seilegenskaper og fin og praktisk innredning som brukes på ukeslange seilturer om sommeren på Trøndelagskysten.

Anders og Guri var med på seilforeningens årlige vårtur i mai i fjor som gikk innover fjorden til Ekne, sammen med seks andre båter. Sommeren 2018 ble det en to ukers tur utenfor Frøya opp til Halten og rundt omkring sammen med en annen båt.

Det er sosialt og fint seile i lag med andre båter. Trøndelagskysten i finvær er det lite som slår og det er ikke behov for å dra på langtur for å oppleve flott natur, fine havner og utfordrende seiling.

Planen for sommeren er å være med på seilforeningens store regatta Saltøya Rundt samt å seile på nye turer på Trøndelagskysten.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.