SEILNORGE – ASKER SEILFORENING:

Mange nyttige og lærerike temaer på vinterens samlinger i storbåtgruppen

Første samling er allerede avholdt med et tydelig veldig populært tema.

Publisert Sist oppdatert

Anders Lewander holdt et spennende foredrag om hardvindseiling. Han er en av Skandinavias mest profilerte seilere. Han har blant annet vært skipper på Volvo Ocean Race båten «Ericsson 3» og seilt jorda rundt non-stop på katamaranen «Cheyenne».

Anders hadde mange gode tips til hvordan man forbereder båt og utstyr, men det viktigste han tok opp var kanskje hvordan du forbereder seg selv – fysisk og psykisk – når du skal ut i røft vær. Det er lett å glemme at den viktigste faktoren om bord faktisk er deg selv.

Det var helt fullt på Oslofjord-museet. Mer enn 160 engasjerte seilere stilte opp for å lære mer om et interessant tema, men også for å hilse på seilervenner.

Når dette leses har vi også hørt et spennende foredrag med vår egen Pål Stiansen. Pål fikk en bratt lærekurve i hardvindseiling da han høsten 2018 seilte Silverrudder i Danmark under svært krevende forhold.

Silverrudder er en singlehanded-regatta som går Fyn rundt. Pål hadde tydeligvis allerede mye erfaring med tøffe forhold, for han vant – og satte banerekord!

Denne kvelden fikk vi også et innblikk i andre spennende regattaer vi kan prøve oss på utenlands. Audun Gjøstein fortalte om sine erfaringer fra Fastnet Race og Shetland Race.

Videre utover vinteren står det flere interessante temaer på programmet:

20. februar. Didrik Godager fra Southern Cross Spars vil lære oss å spleise dyneema, øyespleis og soft-shackles. Han vil også gi gode tips for riggsjekk før neste sesong – nyttig og viktig å kunne.

27. mars. Mobil og nettbrett i seilbåt er blitt effektive og overkommelige hjelpemidler både for tur- og regattaseilere. Hvordan kan vi best utnytte nye programmer og apper til navigasjon, værrouting og til hjelp under regatta?

Axel Nissen-Lie og Erik Kristiansen gir oss en innføring i nyttige apper for henholdsvis turseiling og regatta.

24. april. Den siste klubbkvelden før vi får båtene på vannet har vi tenkt å dele mellom to aktuelle og praktiske temaer: Lokal meteorologi og strøm i Indre Oslofjord (her avgjøres ofte både Færderseilasen og klubbregattaer) og sikkerhet om bord. Vi går litt i dybden på hva du bør tenke på for å forhindre farlige hendelser om bord, og hva du kan gjøre om uhellet er ute.

Husk at ALLE er velkomne til våre arrangementer. Du behøver ikke være storbåtseiler, ei heller medlem i Asker Seilforening om du har lyst til å komme og høre et av våre foredrag og hilse på andre hyggelige seilere i vintermørket.