Volvo Ocean Race

Photographers Inc Portrait
Photographers Inc Portrait

Mark Turner (48) blir ny sjef for Volvo Ocean Race

At det ble Mark Turner som etterfølger Knut Frostad som sjef for Volvo Ocean Race kom knapt som noen overraskelse for seilerverden

Publisert Sist oppdatert

Det eneste overraskende ved denne ansettelsen var at Turner valgte å forlate selskapet han startet for 23 år siden og som han har bygget opp til verdensledende når det gjelder seilsports management. Turner startet Oceanic Challenges sammen med Ellen MacArthur for å finansiere hennes deltakelse i Vendee Globe seilasen i 2000/01 der hun tok en sensasjonell 2. plass bak Michel Desjoyeaux. Etter dette tok selskapet av. Turner finainserte flere seilprosjekter for MacCarthur som senere valgte å hoppe av seilsportssirkuset for å konsentrere seg om miljøspørsmål.

Suksess med OC Sport

Mark Turners selskap OC har siden vokst, organisk og gjennom oppkjøp til å bli vedensledende, ikke bare i seiling, men også innenfor idretter som sykling, maraton og annen ekstremsport. OC Sport som selskapeet nå heter, har kontorer i Lausanne, Paris, Cowes og Singapore, og Mark Turner markerte seg i det siste Volvo Ocean Race ved å etablere og ta prosjektledelsen for det vellykte kinesiske DongFeng prosjektet, som førte til en oppsiktsvekkende sterk 3. plass i regattaen.

Godt omdømme

Turner har svært godt omdømme i seilerkretser der han har oppnådd gurustatus i mange miljøer. Han er en av de få man umiddelbart anså som kandidat til Knut Frostad jobb, men manga mente at han var så godt forankret i sitt eget selskap til at han neppe var kandidat til denne jobben.

Retningsskfte i rett tid?

Kanskje er tidspunktet for en ny retning i karrieren ikke tilfeldig. Turner har på kort tid ifjor høst mistet to nærstående slektninger og han har i en periode trappet ned arbeidet sitt i OC Sport. Trolig vil det være en mann stappfull av energi og ideer som trer inn i sin nye stilling fra 1. juni.

Personlig

Født Isle of Wight, England in July 1967

1985-90 – Løytnant Royal Navy

1989-90 – Deltok i Whitbread Round the World Race på «Defender»

1989-92 – Salgs og Markessjef, Winning Winches

1992-98 – Markedssjef, Spinlock

1993-2016 – Grunnlegger og styreformann, OC Sport

Juni 2016 – CEO, Volvo Ocean Race