VM i Optimistjoller

HAR TATT LEDELSEN: Mathias Berthet har tatt ledelsen i Optimist-VM.
HAR TATT LEDELSEN: Mathias Berthet har tatt ledelsen i Optimist-VM.

Mathias Berthet har tatt ledelsen

Til tross får sin dårligste seilas hittil i mesterskapet, har Mathias Berther tatt ledelsen i VM-finalen.

Publisert Sist oppdatert

Mathias i tet etter første finaledag. Det var vanskelige forhold i seilas nr 8, den første finaleseilasen. Lillebroren til Mathias, Markus Berthet, ble nummer 21 og Mathias 32. Det går opp og ned for favorittene. Mathias leder likevel VM med 6 poeng til nr 2 etter 8 seilaser. Markus ligger nr 13. De kan være godt fornøyde med dagen.

Mathias har seilt imponerende bra så langt i VM, med 7. plass som dårligste, to 2. og en 1. plass i kvalifiseringen. Gode starter, rutine og taktisk valg. Det blir nok tøffere med alle de beste som seiler nå sammen. Han viser at han i hvert fall må regnes med i år også.

Lillebror også godt med

At Markus også er et kjempetalent, er kjent, men at han skulle bli 27 etter kvalifiseringen med en jevn serie og en seier er overraskende og over alt forventning. Uten press på seg kan han overraske i finalen.

Tobias BIrkeland, som leder rankingen i Norge, hadde helt klar potensiale til å være med i gull-feltet. Med et så tett felt blir man straffet hardt av selv de minste feilene. 84. plass er uansett bra.

Sarah Thodesen ligger 90 og er godt fornøyd. Jesper Moberg er nummer 130 og skulle etter sigende gjerne hatt noe mer vind.