Volvo Ocean Race

Melbourne, capital of Victoria, Australia
Melbourne, capital of Victoria, Australia

Melbourne fikk det siste havnebesøket

Oslo takket nei. Melbourne fikk anløp i neste Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Ocean Race gir seilerfansen en ekstra julepresang i 2017 etter at Melbourne fikk plass på ruten i det kommende race. Melbourne kommer inn mellom Cape Town og Hong Kong og blir nå etappe 3 i seilasen, som blir på 6,300 nautiske mil. Byen vil ha båtene i en uke, men uten inport race. I henhold til beregningene gjort av arrangøren kommer båtene til havn 1. juledag og seilerne får dermed både jul- og nyttårsfeiring i den australske seilerbyen. 

Oslo hadde sjansen

Minister for Tourism and Major Events, John Eren kommenterte: -  Volvo Ocean Race er en fantastisk sjanse for folkene fra Victoria å se noen av verdens beste seilerlag i aksjon. Slike events er fantastiske for den lokale økonomi og bidrar til å holde restauranter og hoteller fulle, for ikke å snakke om handelen i byen.  Denne entusiasme ble ikke delt av Oslo Kommune som fikk en god mulighet presentert i fjor sommer og som kunne ha sikret norsk anløp mellom Cardiff og Gøteborg for NOK 15 mill.

Australia har lang historie

Australias historie med Volvo Ocean Race går helt tilbake til det første racet i 1973-74 og Australia har vært vert for regattaen i alt syv ganger. Melbourne sto første gang på anløpslisten i 2005-06 og kommer nå tilbake for annen gang.

10 etapper

Årets Volvo Ocean Race vil bestå av 10 etapper med vertsbyer på seks kontinenter.  Seilasen starter i Alicante 22 oktober og fortsetter til Lisboa, Cape Town, Melbourne og Hong Kong før det blir en transportetappe til Guangzhou i Kina. Anløpet her vil inkludere in port race før seilasen fortsetter via Auckland, Itajaí Brazil, Newport Rhode Island, Cardiff og Gøteborg, før den store innkomsten finner sted i Nederlandske Haag.