– Messens fineste båt

Det sier publikum som har vært om bord i Regina 40 under messen i Göteborg.

Publisert

Regina 40 hadde verdenspremiere på messen i Göteborg forrige uke. Der har verftet fra Vindöen fått god tilbakemelding fra publikum. Tre båter er solgt, alle til svensker, forteller Andreas Rexander til Seilas.

– Vi markedsfører oss i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannia, USA og Japan. Etter å ha vist frem båten på messer og i blader vil nok eksportkundene dukke opp, mener Rexander.

Moderne skrog

Regina 40 bygger på samme filosofi som Regina 35. Båten vil seile bra, og ha egenskaper som egner seg både for kyst og havseilas. I følge båtens polardiagram vil den seile 6,5 knop på kryss med kryssvinkel på 40 grader under god bør. Med 45 graders kryssvinkel vil farten øke et halvt knop. I 8 knops vind vil den klare å seile like fort som vinden på skarp slør.

    Båten levers med rullestorseil som standard fra verft. Storseilet har vertikale spiler av kullfiber. Med standard selvslående fokk blir båten meget lett håndterlig under seil.

    Båten har en vingekjøl, hvor tyngdepunktet sitter meget lavt. Det gjør at båten har en relativt grunn kjøl uten at det går på bekostning av stabiliteten. Båten stikker kun 1,75 meter.

Feriebåt

Regina 40 er bygget for fire-fem personer + to gjester skal kunne leve komfortabelt om bord. I standarversjonen er det to lugarer med store og brede køyer og to bad. Båten har stor bysse, garderobe for våt tøy og mye stueplass. Den har også innvendig styreplass som gjør at sesongen kan forlenges.

Kostbar

Standard båt koster 3 280 400 svenske kroner uten moms som tilsvarer 2 730 000 norske uten moms, som blir nesten 3,5 millioner med moms før ekstrautstyr.