Bavaria bekrefter storkjøp

Bavaria bekrefter i dag at de kjøper Cantiere del Pardo Group, som eier Dufour og Grand Soleil.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

– Bavaria Yachtbau GmbH bekrefter i dag kjøp av Cantiere del Pardo Group, og vil umiddelbart tilføre kapital for holde produksjonen gående hos Dufour og Grand Soleil, heter det i en pressemelding fra Bavaria, etter at Seilas i går skrev at nyheten ville bli offentliggjort på båtutstillingen i Paris denne helgen. I tillegg til frisk kapital fra Bavaria vil man også jobbe med kreditiorene for få ned gjelden, heter det i meldingen.

Seilas får opplyst at planen er å fortsette produksjonen som før hos alle tre verftene, og man vil bygge videre på de markedsposisjonene som Bavaria, Dufour og Grand Soleil allerede har.

– Vi er veldig fornøyde med å samle tre sterke merkenavn og skape en aktør i verdenstoppen. Ved å tilføre penger og redusere gjeld styrker vi grunnlaget for våre vekstambisjonjer. Vi ser klare synergier mellom de tre merkene, og oppkjøpet vil gjøre oss mer konkurransedyktige, sier administrerende direktør Dr. Jens Ludman i Bavaria Yachtbau.

Salgskraft

– Nå får vi løst våre finansielle problemer. Vi skaper en sterk aktør med utfyllende produktspekter og med god salgskraft i flere store markeder, sier Mr. Frederico Minoli, som er leder for Cantiere del Pardo Group, som eier franske Dufour og italienske Grand Soleil.

Pressemeldingen sier ingentig om kjøpesum eller markedsandelene til de tre merkene. Bavaria oppgir ikke sine salgstall. Likevel er det kjent at Bavaria i toppårene før finanskrisen produserte ca 3000 båter, de fleste seilbåter, og omsatte oppunder 300 millioner euro. Dufour produserte 600 båter og omsatte litt under 60 millioner euro.