Dufour slår tilbake

Dufour stiller med flere nyheter i Paris, og 350 Grand Large vises for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Dufour har lansert en rekke nye modeller etter at ledelsen i fjor kjøpte verftet fra Bavaria. Siste skudd på stammen er 350 Grand Large, som blir vist for første gang på Paris Boat Show.

35-foteren har mange av kjennetegnene fra sine større søstre. Dufour er kjent for velseilende turseilere med nokså tradisjonelle løsninger i moderne design. Lillesøster Dufour 310 Grand Large er blant båtene som er nominert to Yacht of the Year 2015. Les også:

Klart for Årets Båt-testing

Fokk

Nye 350 har en stor og åpen cockpit med to ratt, og en stor nedfellbar badeplattform. Storeseilet skjøtes inn med såkalt tyskerskjøte, slik at man unngår løygang tvers over cockpiten. Den har også selvslående fokk, som mange skandinaver setter pris på under bidevind i skjærgården.

Skroget er moderne med stor bredde akter og såkalt chine i skrogsiden. Dette er en knekk i skroget som reduserer krengingen etter en viss vinkel. Skrogformen gir også mye rom under dekk aktuerut. På Dufour 350 Grand Large er dette rommet tatt ut i form av to akterkabiner med doble køyer i hver. Alternativt kan man også få båten med én stor akterkabin, samt kartbord.

Videre forover er det bad på styrbord side og bysse på babord, deretter en romslig langsgående salong, og forut en stor forpigg med bred åpning mot salongen.

1,1 million

Interiøret er i lyst treverk og hvite tekstiler. Vinduer i skrog og dekk, samt rikelige med luker, gir mye lys under dekk.

I Norge forhandles Dufour av Giramar på Østlandet og av W-Yacht på Vestlandet. Seilas kjenner ikke prisen båten vil bli solgt for i Norge, men det er rimelig å anta at den vil ligge rundt 1,1 millioner kroner, siden basispris er 106.000 euro.

Se video av Dufour 350 Grand Large: