For å få ståhøyde bak leideren har båten er brodekk.
Byssa er flyttet frem til hovedskottet.
Bak leideren er det en liten gang med inngang til to lugarer og et bad.
Elan Impression har to ror. Båten ser sprekere ut i linjene en tidligere Impression båtene.

Elan med ny vri

Den nye impression 494 har fem store lugarer, og en helt ny planløsning.

Publisert Sist oppdatert

Dusseldorf, Tyskland

Elan 494 kan leveres i hele ni ulike innredningsalternativer, fra to til fem lugarer. Men alle har salongen plassert bak byssa. Båten på utstillingen er tilpasset charter.

Bak frem

Nyheten i Elans turseiler serie var en positiv overraskelse å komme om bord i. Båten er innredet i Elans nye stil, en stil som også nye Elan 400 har, og som også kommer i 350 og 310. Treverket er teak fra Alphi. Innredningen er satt sammen uten bruk av lister. Stilen kan minne litt om moderne båter fra Jeanneau.

Det som overrasker er plasseringen av byssa. Den er flyttet frem mot hovedskottet, og leideren fra cockpiten kommer ned ved salongen. Det virker som at hoveddelen av innredningen er snudd bak frem.

Noen ulemper

Løsningen er nytenkende, men kanskje ikke like smart for havseilas. Løsningen gjør at det blir mer bevegelser i byssa under gange, og at distansen opp til cockpiten blir lengre. Det er en ulempe om man lager maten ned, og spiser oppe. Det er heller ingen fordel å ha salongen rett ved leideren der man gjerne kommer ned med vått seiltøy.

Kjeller

Bak leideren er dørken senket, og lager en kort gang. Fra denne gangen er det hele fire dører. Det blir litt trangt. Her kommer man inn til det aktre badet, samt to akterlugarer. Det er også plass til en køyelugar mot styrbord skrogside.

Foran byssa er det også to lugarer, men båten kan også leveres med en stor eierlugar forut. Helt i baugen er det enten en stor brønn for seil og utstyr, eller en mannskapslugar. Elan 494 Impression starter på 219.990 euro uten moms, eller ca 2,2 millioner norske kroner med moms.

Ela

Salongen sett fra byssa