– Flott sted å legge gutteturen

Kameratene Morten Gulliksrud, Carl Watne og Jostein Weum har lagt sin årlige guttetur til båtmessa i Düsseldorf. Det angrer de ikke på.

Publisert Sist oppdatert

Foto  f.v: Morten Gulliksrud, Carl Watne, Jostein Weum.

Düsseldorf,

Nedenfor den store X-yachtsstanden møter Seilas kameratene Morten Gulliksrud, Carl Watne og Jostein Weum, fra Asker og Lier. Gjengen er på sin årlige guttertur, som de siste årene har gått til en av de større byen forbindelse en av Europas store båtmesser.

Målet med turen er først og fremst å sondere terrenget og  å holde seg oppdatert på nyheter.

– Dette er et flott sted å dra på guttetur, sier Jostein Weum, som mener at den tyske båtmessen er bedre enn London Boat Show, hvor han var i fjor.

Foruten å besøke seilbåthallene har guttegjengen sett på blant annet store motorbåter og båtutstyr, joller og windsurfingsutstyr.

Bedre enn London

Düsselsdorf-messa slår London -messa på flere områder ifølge guttene.

– Her er det mer oversiktelig, mindre køer og lysere. Også er det  hyggeligere og bedre service på X- Yachtsstanden, kommenterer Watne, som selv er eier av en X 362 sport. Serviceinnstillingen på X-standen i London i fjor var nemlig ikke særlig å skryte av, ifølge gjengen.

Det eneste guttene synes er litt skuffende er at det ikke er flere båter i 30- og 40-fotssjiktet.

– Båter i 50-fotklassen er  flotte å se å på, men denne størrelsen er jo ikke for folk flest.

Elan favoritt

Guttene seiler sammen med tre andre kamerater om bord på Carl Wathnes X-362 Sport og deltar i alle de større regattaene hjemme, som Færder, Skagen Race og Hollænderen.

Selv om guttene til vanlig seiler X-Yacht sammen har de kåret cruiserraceren Elan 410 til sin egen, uoffisielle messevinner i Düsseldorf.