Flerskrog er i vekst
Mange modeller med foiler
Foilseiling skjer med hjelm
Nytt blod til seilsporten på land og vann

Foiler for fremtiden

Flerskrog er i sterk vekst, og foiler skal forsterke løftet.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Mens salget av tradisjonelle båter har stampet i motsjø de siste årene, er det kraftig medvind i salget av flerskrogsbåter.

På Paris Boat Show i år er små katamaraner med foiler blant slagerne. I fjor var det kun Flying Phantom som hadde foiler på utstillingen. Nå er det fem-seks utstillere.

Pressetalsmann Louis-Noel Viviere håper at de nye fartsbåtene kan bringe friskt blod til seilsporten, som har vært for nedadgående en periode også i Frankrike.

– Foilseiling er en form for ekstremsport. Vi håper at folk som driver med kiting og annen actionsport kan få øynene opp for seiling med denne typen båter, sier Vivier. Dette er en form for seiling der hjelm og drakter med polstring er obligatorisk.

Kluster

Også større katamaraner er det mange av i Paris. Franske produsenter står bak 70 prosent av alle katamaraner som selges på verdensmarkedet gjennom sterke merker som Lagoon, Fountaine Pajot, Privilège, Outremer, Catana og Nautitech, som alle er lokalisert langs den franske Atlanterhavskysten.

– Vi har utviklet et kluster av konkurrerende produsenter og leverandører med stor innovasjonsevne og med industriell kapasitet, sier Jean-Francois Fountaine, som både er leder for Fountaine Pajot og borgermester i La Rochelle.