Hanseboot

Hilser skandinaver velkommen
Magnus Rassy viser luftigere 43-foter
Jan Brügge viser vakkert håndverk

Hilser skandinaver velkommen

Hanseboot gir gratis adgang til folk fra Skandinavia neste helg.

Publisert Sist oppdatert

Hanseboot satser under slagordet «nordiske farvann og nordisk livsstil» for å befeste posisjonen som en ledende båtmesse i Nord-Europa.

Nytt i år er at folk fra Skandinavia kommer gratis inn den siste helgen av årets utstilling. Arrangørene bygger på århundrelange handelstradisjoner når de nå vil forene de gamle hansa-områdene under messetakene i Hamburg. Bergen var som kjent en hansaby, og det samme var Tallin i Estland, som nå er invitert med som partnerland til årets utstilling.

En rekke nyheter fra Estland presenteres på messen, blant annet de norskdesignede Alunautbåtene, som snart også kommer på markedet hjemme.

Les også: Bestem innredningen selv

Les også: Luftigere fra Hallberg-Rassy

Hanseboot-utstillingen startet i går (26. Oktober) og pågår til 3. November. 600 utstillere er på plass med båter, utstyr, charterdestinasjoner og vannsport. Messeledelsen satser på seminarer og foredrag under utstillingen, og har etablert kursprogrammer under betegnelsen «hanseboot academy». Kursdeltagere får gratis inngang. Det samme gjør barn opp til 15 år.

Reisepakke

«Hanseboot academy» samarbeider med bransjen om kurs innen båtførerprøven, elektronisk navigasjon, bruk av radar og mann-over-bord øvelser. Et stort innendørs basseng er på plass til øvelser og vannlek. Eksperttips for reparasjon og vedlikehold av båt står også på programmet.

–    Våre undersøkelser viser at publikum legger stor vekt på seminarer og kursene i utstillingsperioden, sier messesjef Heiko Zimmermann.

Messeledelsen har sogar laget en egen reisepakke for skandinaviske turister med to netter på hotell og omvisning i byen.

Hamburg er en livlig by med ca to millioner innbyggere og lange sjøfartstradisjoner.