Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere
Nyhet for ekte seilere

Nyhet for ekte seilere

Dufour 410 Grand Large ble lansert på båtutstillingen i Paris. Se bilder her.

Publisert Sist oppdatert

Franske Dufour fremstiller seg selv som alternativet for de ekte seilerne. Verftet ble for et par år siden kjøpt av tyske Bavaria. Filosofien bak Dufour er å tilby lettseilte og praktiske båter med mer fart og seilglede enn de rimeligste og enkleste turseilerne.

Les også: Dufour utvikler

Dufour 410 Grand Large er siste nyhet fra Dufour. Førsteinntrykket er en moderne, lys og åpen båt med noen nye og smarte løsninger. Bommen er festet lavt på masten og peker oppover akterover, slik at det skal være lett å håndtere seilet når det heises eller hales.

Cockpiten er bred og romslig med to ratt, og cockpitbenken kan med enkle håndgrep omgjøres til solseng. Helt akter er det en nedfellbar badeplattform med smart luke for redningsflåten.

Under dekk er båten lys og åpen med innredning i lys eik. Innredningen består av bysse på babord og bad på styrbord, og deretter salong. Kartbordet er plassert på styrbord side i salongbenken, og kan heises ned for å lage en lang sofabenk. Vinkjeller under dørken hører med.

Akterut er det lugarer på hver side. Forpiggen er rederlugaren i denne båten. Man kan velge mellom en stor lugar med mye stuverom og plass til flatskjerm på skottet (veggen) eller et bad nummer to forut.

Noen data 
Skroglengde 11,98 m
Vannlinjelengde 11,15 m
Bredde 4,20 m
Dybde 2,10 m
Vekt 9,5 t 
Ballast/kjølprosent 2,6 t/28 %
Storseil 38,0 m2
Forseil (106 %) 33,0 m2
Motor 29 kW/40 hk (Saildrive)
Design Umberto Felci