Selger båter for 2,2 milliarder

I løpet av Paris Boat Show selges det båter for ca 2,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

I løpet av åtte dager i desember selges det båter for 2,2 milliarder kroner (250.000 euro) på Paris Boat Show. Dette utgjør ca 30 prosent av det årlige nybåtsalget på det franske markedet.

Hjemmemarkedet er svakt for fransk båtbransje, som i stadig større grad overlever av eksport. Fransk økonomi har gått på tomgang siden finanskrisen, og båtsalget har fått lide.

Selon Nautique i Paris tiltrekker seg nær en kvart million publikummere i løpet av en døy uke, og er en av de mest populære utstillingene i Frankrike. Likevel frykter bransjen at det kan gå mot slutten for en båtutstilling midt i Paris. Frakt av båter inn til utstillingen er svært krevende, og eiendomsprisene er skyhøye i storbyen.

– Dette er nok den dyreste messen i verden. Samtidig er omsetningen her svært viktig for bransjen, og jeg tror besøket vil falle betraktelig om messen flyttes ut av Paris. Det fine med denne messen er at det er enkelt for båtglade menn å overtale kona til å bli med en helg til Paris, sier Louis-Noel Vivies, som er pressetalsmann for Paris Boat Show.

Ifølge Vivies er det skandinaviske markedet på vei opp igjen etter svake år i 2012 og 2013, men det er særlig det amerikanske markedet som nå løfter båtbransjen.