To båtutstillinger i Bergen

Denne helgen er det to båtutstillinger i Bergen. Fjordsailing stiller ut nye og brukte båter i Litlebergen.

Publisert

Bak Fjordsailing står en gjeng langturseilere som ikke klarer å holde seg unna sjøen. Derfor startet de i fjor opp salg av båter og utstyr, og kurs i seiling og navigasjon og firmaturer og events på sjøen.

Fjordsailing forhandler Beneteau på Vestlandet. Bjørn-Vidar Bårtvedt forteller til Seilas at de har solgt ti båter hittil i år, og at den ferske bedriften har god vind i seilene.
 

– I 2007 kom seilbåtene ”Petrell”, ”Ringhorne” og ”Helmax” hjem fra jordomseiling og langtur. Mannskapene klarte ikke helt å gi slipp på livet ombord, og i 2008 startet vi opp FjordSailing AS som var basert på utleie av egen båt og innkjøp av båt nummer to. Alt var basert på frivillig innsats og ingen formelle avtaler.  Nå et drøyt år etter har vi arrangert to langturtreff med over 200 deltakere. Vi har status som forhandler for seilbåter, klær, instrumentering, dekksutrustning og det aller meste som trengs ombord i en seilbåt, forteller Bårtvedt til Seilas.  
 

– Helgen 26-27 sept. arrangerer vi vår første seilmesse med nye og brukte båter. Stedet er Litlebergen i Meland. Her ønsker vi gamle og nye seilere velkommen, sier han.

Mer informasjon om Fjordsailing finner du her.