Paris Boat Show

Tre båter i ett

Med nye Oceanis 35 kan du velge mellom daysailer, weekender eller cruiser.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Beneteau viderefører sitt segmenteringsprogram med nye Oceanis 35, som stilles ut på Paris Boat Show. Den nye modellen fåes i tre forskjellige versjoner, som alle bygger på samme skrog, designet av Finot-Conq. Konseptet er det samme som på Oceanis 38, som i fjor ble kåret til Årets Seilbåt i sin klasse av europeiske båtjournalister.

Det som slår deg når du kommer ombord i Oceanis 35, er hvor åpen og romslig den er under dekk. Interiøret er blitt enda likere et hus på land. Salong og forpigg er ett stort rom, som kan skilles med en gardin. Byssa er flyttet frem på styrbord side, og utgjør en del av salongen.

Kjøl

Den utstilte båten er en velutstyrt weekender. Den har to akterkabiner med doble køyer, et lite bad, våttøyskap og kartbord. Alternativt kan båten leveres med én akterkabin og større bad og mer stuerom. Man kan også velge mellom dyp kjøl med bulb, standard jernkjøl eller senkekjøl. Med sistnevnte kan du seile båten inn på stranden og parkere på kjølen. Seilegenskapene er imidlertid best med dyp kjøp med bulb, får Seilas opplyst av produktsjef Thomas Gaillard.

Over dekk preges designet av den store targabøylen, som vi også har sett på tidligere Oceanis-modeller. Denne løfter løygang og bom høyt over hodene på mannskapet, danner godt feste for kalasje eller biminitak, og gir gripefeste når det gynger. Båten er ustyrt med ror på hver side av det brede akterskipet og to ratt. En stor nedfellbar badeplattform danner hekken.

Bedring

– Vi lytter til markedet når vi utvikler nye båter. Med de nye modellene våre ønsker vi å apellere til Beneteau-eiere, båteiere som ønsker nye løsninger og den vanskeligste målgruppen av dem alle: Nykommerne, sier Basile Camus, som har salgs- og markedsansvar for Skandinavia.

Camus tror på en bedring i det skandinaviske seilbåtmarkedet i år. Han er glad for å ha fått på plass en ny norsk importør i Normaritime, og opplyser at Beneteau solgte fem båter under Båter i sjøen-utstillingen i september.

Beneteau vil bygge 120 eksemplarer av den nye 35-foteren i 2014. Prisene ble ikke oppgitt i Paris, men vi har sett engelske forhandlere annonsere båten for 133.000 engelske pund, som tilsvarer ca halvannen million kroner i Norge.

Se video av nye Beneteau Oceanis 35 her