Mindre strømfeil i båten

Philippi har kommet med en boks som forenkler strømopplegget om bord.

Publisert

Dagens krav gjør at moderne båter får et meget avansert strømopplegg. Baugpropell, elektriske vinsjer, solcellepanel, generator og landstrøm. Det blir mange ledninger og mye koblinger mellom batterier og utstyr. Tyske Philippi har kommet med en smart boks som fungere som et skillerele og en laderegulator mellom enerigkildene og batteriene.

Mindre feil

I følge produsenten skal systemet gi et mer driftsikkert system. Den vanntett boksen på størrelse med en skoeske erstatter en rekke produkter. Den fungerer som en hovedbryter, laderegulator, skillerele, hovedsikring, beskytter batteriene mot dyputlading og gir båteieren en god oversikt over strømsituajonen om bord.

    Det vil ikke bli noe spenningsfall gjennom boksen som produsenten kaller en Energy Management Box.

For tre batteribanker

Systemet håndtrere startbatteri, forbruksbatteribank, og batteri til baugpropell. Har du en trestegs dynamo vil systemet gi bedre kontroll over ladning av batteriene via motorkjøring. Ønsker du solcellepanel, kan du koble dette rett på boksen uten egen laderegulator. Systemet er ikke bare mer driftsikkert, det gjør også installasjonen enklere.

Full kontroll

Til EM-boksen tilhører et lite touchpanel. Fra det kan du se nivåene til alle batteribankene om bord, du kan se forbruket, og finne ut hvor mye energi de forskjellige ladeenhetene yter.

    Philippi har på hugget når det gjelder båtelektronikk. De har også et avansert CanBus system slik som svenske EmpirBus som Hallberg-Rassy bruker. Hanse bruker nå Philippi om bord i sine båter. Hellanor tar inn systemene til Norge og håper på at norske båtprodusenter ser fordelen ved å bruke Philippis smarte produkter.

Les om EmpirBus her