Nacra17 VM

Målertabbe ødela mesterskapet for nordmennene

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen fikk en marerittstart på VM

Publisert Sist oppdatert

Etter første VM dag ble flere lag kalt inn til målerne som krevde ommåling av båtene. Et av disse var det norske laget med Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen. Måleren fatslo at det var en irregularitet med kjølkassen og laget ble diskvalifisert fra seilasen og mesterskapet.

Stilte seg uforstående

Nordmennene stilte seg uforstående til dette. De hadde kjøpt båten brukt og var i hvert fall uskyldige om det skulle ha vært fusket med båten. De oppnådde også stor sympati hos konkurrentene og det franske laget tilbød Martinesen og Mortensen å låne deres reservebåt for resten av regattaen.

Fikk saken opp på ny

Etter å ha blitt disket i den første seilasen og mistet den andre på grunn av målerproblemene greide nordmennene å få saken opp på ny. Båten gjennomgikk en ny grundg måling og det ble da fastslått at båten var i samsvar med reglene og kunne dermed brukes i resten av mesterskapet.

Mesterskapet ødelagt

Med denne starten er dessverre VM ødelagt og håpet om en god plassering borte for de 21 år gamle norske seilerne. Alt de kan håpe på nå er gode enkeltplassernger, og igår kom belønningen i form av en 12 plass i den ene av de tre seilasene som ble avviklet. Det var da litt mindre vind en de første dagene, men ellers svært skiftende forhold. Nå har Nicholas og Martine fått spiriten tilbake og satser med friskt mot i resten av VM.