Moderne langturseiler
Moderne langturseiler
Moderne langturseiler

Moderne langturseiler

Django 12.70 får en cockpit som gir god beskyttelse, er rask, og kan seile inn på grunt farvann.

Publisert Sist oppdatert

Django 12.70 blir lansert av verftet Marée Haute under messen i Paris disse dager. Marée Haute er et lite fransk verft som startet opp av møbelsnekker Serge Calvez. Han bygget sin egen Mini Transat i tre. Flere ønsket en slik båt, men å bygge i tre ble for tidkrevende, så de ble satt i produksjon i glassfiber. Senere har verftet lansert flere modeller, med de har vært under 30 fot. Verftet har hatt stor suksess på hjemmemarkedet, og har doblet omsetningen de tre siste årene. Verftet har nå 15 ansatte.

Komfortabel på havet

Django 12.70 er ikke bare større. Dette er også verftets første modell for langturseiling. Marée Haute har mange likhetstrekk med Pogo. Begge verftene starten opp med å bygge båter til Atlanterhavsregattaen Mini Transat. Pogo har modellen 12.50 i samme størrelse, men selv om Django 12.70 har mange av de samme egenskapene, så vil nyheten ha flere egenskaper som langturseilere vil sette pris på. Båten er bygget for å være komfortabel på havet. Båten er vektoptimalisert for å gi en bedre gange gjennom vannet. Båten er også konstruert med tanke på den ekstra vekten som oppstår ved langturseiling.

Rask og tørr

Django 12.70 skal bygges i vakuumstøpt sandwich-konstruksjon. Skroget får knekk for økt stabilitet. Bredden er hele 4,35 meter. Med svingkjøl blir totalvekten kun 6 tonn, hvor 2,25 av disse sitter i kjølen som stikker hele 2,9 meter nedfelt. Båten kan leveres med et storseil med firkant-topp på hele 66 kvadratmeter. Klassisk storseil vil være på 51. Med en gennaker på 100 kvadratmeter, så blir båten også rask på slør i lett vind. Cockpiten får et overbygg som vil fungere som en hard sprayhood. Det skal gi cockpiten beskyttelse under tøffe forhold. Båten får to ror, og to rorkulter.

2+1

Innredningen er typisk for franske langturbåter. Den ene lugaren er også et teknisk rom. Eierlugaren er forut. Båten har kun ett bad, det plassert akter. Byssa er langsgående. Båten er blitt et resultat av desigeren Pierre Rolland, verftet og ønsker fra eieren av første båt som har mye erfaring fra langturseiling.

Nominert til Årets Båt Django 12.70 lillesøster Django 6.70 er nominert til Årets Båt i klassen for spesielle båter. Django 6.70 er bygget på skroget til en Mini Transat-båt, men med en mer turvennelig variant.

Django 12.70

Lengde 12,47 m

Bredde 4,35 m

Dybde 2,92 m

Dybde fastkjøl: 2,20 m

Vekt 6 tonn

Ballast 2,25 tonn

Storseil 66/51 kvm

Genoa 48 kvm

gennaker 100 kvm

Spinnker 160

Motor 39 hk Yanmar

Django 12.70 har en kjølkasse som tar plass i salongen. Verftet har gjort den om til en benk.