Seilsesongen 2011

FORMULA 18: Formula 18-klassen er kommet planende inn i norsk seilsport. I år stilte 42 båter til start i nordisk mesterskap i Moss.
RS FEVA: Norges Seilforbunds satsing på ungdomsbåten RS Feva har vært vellykket. I år arrangerte klassen sitt første NM.
BRETT: Brettseiling har fått sin renessanse i Norge. Flere og flere ungdommer tiltrekkes av den farten, spenningen og seilgleden brettseiling har å by på.
GULL: Amalie Hjellestad Hella seilte inn til sitt første NM-gull i Optimist. Etter nyttår venter VM i New Zealand for henne.
SNIPE-DAMER: 13 jentelag stilte til start i NM for damer i Snipe. Pauline Bratbak og Alexandra Wang vant.
TRE STRAKE: Jostein og Asbjørn Grødem tok sitt tredje strake norgesmesterskap i Snipe i år.
ÅRETS NM-SEILER: Mathias Mollatt seilte inn til gull i Laser Radial og sølv i Laser. Ingen tok og gjevere individuelle medaljer enn ham.
ORCI: Thomas Nilsson og mannskapet i WOLFPACK tok NM-tittelen i ORCi.
LASER: Kristian Ruth vant NM-gull i Laser.
NORC: Ludvig Daae topper rankinglisten til klasseklubben NORC ? liten klasse i ORCi.

Modernisert seilsport

Ser vi starten på en modernisering av norsk seilsport? NM-statistikkene viser i alle fall fremgang for nye klasser som Formula 18, brettseiling og RS Feva.

Publisert Sist oppdatert

Mens America’s Cup-sirkuset har trykket flerskrogseiling til sitt velstående bryst, registreres det med ikke ubetydelig interesse at Formula 18 bokstavelig talt er kommet planende inn på norske regattabaner. I fjor debuterte den vesle katamaranen som NM-klasse. I år var intet mindre enn 42 båter samlet i Moss. Riktignok med atskillig drahjelp fra et åpent nordisk mesterskap, men likevel. F18 har fått en tilhengerskare her i Norge som har vokst oppsiktsvekkende fort.

Også brettsporten har hatt et formidabelt oppsving de siste årene, og i likhet med F18, som hovedsaklig seiles av «unge middeladrende seilere, er det fart, enkelhet og spenning som er trekkplasteret for generasjonen av nye, unge seilere som nå vil prøve seg på brett.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER