HVA LEDERNE MENER: ASKER SEILFORENING

Mørketiden er her
Mørketiden er her

Mørketiden er her

Publisert Sist oppdatert

14. november flyttet jeg land­stedbåten vår til vinteropplag. Turen startet klokka 17, det var springflo, kuling, mørkt og måneskinn. Alt gikk greit, men på denne tiden av året er marginene små og det er ingen andre utpå. For alle som driver med båtaktivitet om vinteren så tenk sikkerhet og vær sikker på at du har tilgang til hjelp hvis uhellet er ute.

På Blakstadtangen fortsetter som vanlig de ivrigste jolleseilerne med trening så lenge det er isfritt. I mars håper jeg vi får til de første jolle­samlingene i 2016-sesongen. I storbåt er det også noen som trener og seiler regatta om vinteren, så seilaktiviteten fortsetter, selv om de fleste av oss nok begrenser oss til planleggingsaktiviteter.

Vi har den siste måneden avsluttet sesongen i mange klasser med premieutdeling fra klubbserien og klubbmesterskapene. Entusiasmen er stor og 2016-sesongen begynner så smått å ta form. Mange føler behov for å utvikle seg selv, og vinteren igjennom kjører vi diverse kurs og vi har innetrening som styrker både kropp og felleskap.

Styret er i skrivende stund midt inne i en strategiprosess. Dette er noe styret skal gjennomføre fra tid til annen. Vi ser vel at tidligere styrer har gjort mye godt strategiarbeid og at deler av dette er fint implementert i foreningen. Men strategiprosessen avdekker også svakheter og behov for endringer. Jeg håper vi kan få dette summert opp på en god måte før årsmøtet slik at hele foreningen kan få del i det. Mer informasjon følger senere.

Personlig ser jeg frem til å få frem skiene, men nå er det en periode mellom seiling og skigåing. For mange av oss er dette den eneste perioden på året der man kan klare å tenke litt fremover. I foreningen bruker vi denne tiden aktivt til å tenke videre, og jeg oppfordrer alle klubbens medlemmer til å sette av litt tid til å tenke gjennom hvordan man ønsker seg 2016 og hvilke målsettinger man har. Vi håper at så mange som mulig inkluderer seilglede på Blakstadtangen som en integrert del av hva dere ønsker for 2016.

Svein Are Løtveit, leder i Asker Seilforening