VM RS:X

Nå gjelder det for brettseilerne

De norske brettseilerne er satt ut av landslaget, men kjemper likevel om OL plass

Publisert Sist oppdatert

Brettseilerne Maria Aadland Mollestad og Sebastian Wang-Hansen som begge representerer KNS ble satt ut av landslaget etter en skuffende 2015 sesong. Seilerne har likevel ikke gitt opp håpet om å få delta i Rio 2016 og begge har kvalifisert Norge til kvoteplass i OL.

Må overbevise Olympiatoppen

Kvoteplass er imidlertid ikke nok og for å sikre OL billetter må NSF og Olympiatoppen se plasseringssjanser blant de ti beste, altså muligheter for å nå medaljefinale i OL.. Resultatene fra årets første verdenscupregatta i Miami kan tyde på at de norske seilerne er på rett vei. Her ble Maria Mollestad nr 13 blant jentene og nr 11 om man regner en deltaker per nasjon, slik det er i OL. Sebastian Wang-Hansen ble henholdsvis 19 og 13 i den samme verdenscupen.

VM teller mer

Nå er det klart for VM i RS:X klassene og både Wang-Hansen og Mollestad stiller til start i mesterskapet som arrangeres i Israelske Eilat. Første seilas starter 22. og medaljefnalene avslutter mesterskapet 27. februar. Her blir det hard konkurranse ettersom flere nasjoner legger regattaen til grunn for sine OL uttak. Det deltar 80 brett i herreklassen  og 51 i dameklassen.