Norsk Seilsportsliga

Nå skal Østlandsseilerne kvalifisere seg
Nå skal Østlandsseilerne kvalifisere seg

Nå skal Østlandsseilerne kvalifisere seg

Publisert Sist oppdatert

Etter sist helgs braksuksess i Ålesund for den nystartede Seilsportsligaen er det nå Østlandets tur til å arrangere kvalifiseringsregatta for ligaen til 2016 sesongen. Av de 15 lagene som er påmeldt kvalifiserer åtte seg til neste års elitedivisjon. De andre skal etter planen kunne få seile i en 2. divison med muligheter til å rykke opp til 2017.

Seilsporsligaen fikk et ekstra løft etter at laget fra KNS vant den internasjonale mesterligafinalen ved Porto Cervo på Sardinia sist helg, og interessen for denne nye formen for seiling har spredt seg som ild i tørt gress rundt om i Europe med ligaer i gang både i Tyskland og i våre naboland Sverige og Norge. I Norge er det Norges Seilforbund og KNS som har vært pådrivere for seilsportsligaen og NSF har kjøpt inn fem J/70 til formålet. KNS vil også skaffe seg to slike båter.

Fredag kl 1400 braker det løs med kvalifiseringsseilaser ved Aker Brygge og seilasene varer frem til søndag ettermiddag. Da skal arrangørene Oslo Seilforening og KNS ha avviklet nærmere 40 korte og publikumsvennlige regattaer.

Det tyske IT selskapet SAP er med som sponsor og teknologileverandør.