NESODDEN SEILFORENING:

LYKKE: Du får seilglede uansett om du seiler tur eller regatta, kort eller langt. Her en lykkelig skipper Odd Gilinsky.
SEILGLEDE: Sommer og feriestemning på Ursholmene på svenskekysten.

Rom sjø og plass til mange former for seiling

Våren er her og noen har kanskje allerede store mål for seilsesongen.

Publisert Sist oppdatert

I Nesodden ønsker vi å skape tilhørighet og rom for ulike former for seiling: Stort og smått – kort og langt – regatta og tur. Uansett hvilken type seiler du er, er det mulig å utfordre seg selv, og dermed øke både kunnskap og seilglede ved å delta i noen av våre arrangementer.

Regatta

I en årrekke har vi arrangert onsdagsseilaser i storbåtgruppen. Regattaen «Steilene rundt» går over totalt ti onsdager i sesongen. Oppstart er 24. april, så er det opphold i sommerferien, og deretter fem seilaser på høsten. Dette er Nesoddens trenings- og klubbregatta for storbåt, og her får man testet både båtfart, båthåndtering, regler og konkurranseinstinkt.

Er du ny regattaseiler er terskelen lav for å delta, og ved rormannsmøte på Steilene vil spørsmål om seilasen og regler stilles og besvares. Steilene rundt har for mange vært inngangen til regattaseiling rundt i fjorden og større seilaser for mange storbåtseilere på Nesodden. Også i år vil vi ha et samarbeid med Asker Seilforening om enkelte «Superonsdager», med start i Asker og på Steilene med felles start og bane.

For tur- og familieseilende medlemmer har vi flere helge­arrangementer: Steilene 3-dagers, som går i Kristi Himmel­fartshelgen, er en hyggelig tur-regatta med høy sosial faktor og korte distanser som gir rom for sosialt bryggeliv, gode middager og nye vennskap for både voksne og barn.

Likeledes er Hummerseilasen i oktober en sosial og kulinarisk seilas på en tid av året med lite båter på sjøen og andre naturopplevelser enn vi får i sommerferien.

Seil Ut

Vi viderefører i år Seil Ut-konkurransen hvor målet er å besøke flest mulig angitte havner i løpet av sesongen. Registrering av havner skjer på eget skjema, og bilder kan gjerne deles på Nesodden Seilforenings facebookside. Premiering skjer på årsfesten, som holdes i forbindelse med Sankthansfeiringen på Steilene (2018-deltagere premieres i år, og 2019-vinnerne i 2020).

Se hjemmesider og Nesodden Seilforening på Facebook for oppdaterte regler og deltagelse.

VANDREPREMIE: Langturrattet tildeles den seileren som seiler lengst i løpet av en sesong.

Langturrattet

For at vi skal ha noe å strekke oss etter, har en av våre «multiseilere», Børre Sørås Sæther, donert et flott Colin Archer-ratt fra skuta «Gangerolv» for å motivere Nesoddens seilere til å legge ut på de riktig lange turene. Her er det antall nautiske mil seilt i løpet av en tur/sesong som gjelder. Rattet er en evigvarende vandrepremie, og i tillegg til ratt, heder og ære får også vinneren en vinterkveld til å holde foredrag om reisen i «premie» for å inspirere andre seilere til å komme seg på langtur.

Det er ingen påmelding til denne utmerkelsen, men tips om kandidater kan gis til storbåtutvalget eller Børre selv, som vil følge nøye med på Nesoddens seilere med mange sjømil i sikte.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.