SEILNORGE - NESODDEN SEILFORENING:

Så mange som mulig får sjansen i seilsportsligaen

Nesodden Seilforening skal inn i den tredje sesongen i seilsportsligaen, og i 2019 er det 1. divisjon som gjelder for oss.

Publisert Sist oppdatert

Seilsportsligaen er mesterskapet for seilforeningene i hele Norge. Det seiles i ligaens egne båter, J/70, og det seiles på korte baner i fleet á fem båter i hvert heat.

I 2018 var vi den foreningen som stilte med flest seilere, og også med en betydelig kvinneandel. For 2019 er det ikke lenger et krav om at det skal være en U22-seiler med fra arrangørens side, men Nesodden Seilforening har besluttet at vi viderefører regelen internt.

Det betyr at hvert lag skal gi plass for en U22-seiler når det finnes tilgjengelige ungdomsseilere som ønsker å delta. Mange jolleseilere har fått sjansen de siste årene, og vi ser frem til å motta søknader fra hele juniorlag, som kanskje vil satse i J/70, Melges, Matchracing eller andre spennende klasser i fremtiden.

Dette er årets seilsportsligastevner:

Nr. 1 Oslo 9.–10. juni

Nr. 2 Hankø 22.–23. juni

Nr. 3 Arendal 17.–18. august

Nr. 4 Trondheim 7.–8. september

I år vil vi forsøke å sette sammen lagene i god tid før sesongen slik at alle får forberedt seg og har mulighet til å trene sammen før regattaene.

Vi vil i 2019 prioritere de som har satt sammen et lag med skipper selv. Husk at alle deltagere må være medlemmer av Nesodden Seilforening, og at vi ønsker å ha med minst én seiler under 22 år.

Erfaringen fra de siste sesongene har vist at det er flere som ønsker å delta, men som verken selv får satt sammen et lag eller har anledning til å seile alle eller flere av helgene. Det ønsker vi å løse ved å sette sammen lag basert på de som melder seg interessert.

For å delta i seilsportsligaen bør du ha fylt 13 år og ha både basis seilkunnskaper og noe regattaerfaring. Ungdom under 18 år må organisere deltagelse, reise og opphold med sine foresatte og i samarbeid med laget ellers.

Ønsker du å seile seilsportsliga, send epost til [email protected] innen 1. april. Laguttak vil skje innen 20. april.

Vi håper på massiv interesse og håper mange vil delta på en fantastisk morsom form for seiling, hvor du kanskje får flere starter og seilaser i løpet av en helg enn du gjør resten av hele seilsesongen!

Ikke minst får foreningens medlemmer anledning til øke kompetansen gjennom kunnskapsoverføring i laget og erfaringen man får ved actionfylt seiling på korte baner.

Bli gjerne medlem i Facebook-gruppen «Team Nesodden Seilsportsligaen».

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.