Informasjon fra Nesodden Seilforening

Mange kryss i kalenderen

En ny seilsesong er endelig i gang og åpner opp for nye muligheter.

Amel Mahi • Vi startet sesongen med overrekkelse av prisen Langferdsrattet 2022 til Kristian Jerpetjøn («Wilda») for deltagelse og kjempeinnsats i ORC Double Handed World Championship 2022. Kristian holdt et lite foredrag hvor han delte interessante erfaringer i forberedelsene, selve regattaen og om videre satsing med blant annet kjøp av ny båt. Vi er både stolte og spente på å kunne følge en utvikling som kan inspirere andre.

I år har Norges Seilforbunds klubbkonferanse valgt et tema vi ønsker å fokusere på: Seilglede for alle. Vi ønsker alle, medlemmer og ikke-ennå-medlemmer velkommen og oppfordrer om å melde seg på med båt eller som mannskap på onsdagsregattaen Steilene rundt, med eller uten erfaring.

Vi starter med en treningsseilas 26. april og avslutter vårsesongen med Nesoddmesterskap i NOR Rating 17.- 18. juni. Det blir også to Superonsdag-regattaer på vårparten i regi av Asker Seilforening.

Kryss dessuten av i kalenderen for Kristi himmelfartshelgen 18. – 21. mai. Steilene Tredagers er den mest uformelle regattaen, åpen for familier, venner og venner av venner.

Vi gleder oss til å se mange båter og nye og gamle seilvenner på Steilene og på vannet!

– Det er en fryd å lede denne flotte foreningen

Kjære medlemmer og andre interesserte: Nå er tiden veldig moden for å komme i gang med en ny, forventningsfull seilsesong.

Forventninger til en varm, vind og solfylt sommer. Forventninger til gode prestasjoner på regattabanen kanskje eller til å få mange gode seilopplevelser med venner og familie. Alt skal ligge klart for dette. Været kan vi ikke gjøre noe med, men vi håper.

I begynnelsen av mars overrakte storbåtutvalget Langferdsrattet til Kristian Jerpetjøn for deltagelsen i ORC-VM i doublehanded, en klasse i Gotland Rundt. Men ikke kun for det: I tillegg seilte han mesteparten av strekket tur/retur Stockholm alene i «Wilda». Gratulerer! Vi fikk et flott foredrag om opplevelsen, til inspirasjon til oss alle om å strekke distansene utover kjente strekninger. Men husk, det krever forberedelser.

Årsmøtet er i skrivende stund rett rundt hjørnet. Der håper vi medlemmene vedtar planer og budsjetter. Vi legger opp til velkjente aktiviteter, samt noen nye. Det vil forhåpentligvis bli voksenkurs i seiling, noe som har vært etterlyst av flere. Hver ukedag vil som vanlig være fylt med ulike treninger og regattaer for unge nybegynnere, unge erfarne og voksne i onsdagsregattaen Steilene Rundt. Og i ferieukene legges det opp til vår populære seilcamp for barn og unge.

Vi er også godt i gang med planleggingen av rehabilitering og utskifting av brygger. Mens vi venter på nytt anlegg fremstår havna godt restaurert etter høstens dugnad. Vi er klare til å ta imot alle besøkende gjester med åpne armer. Ambisjonen er også at vi skal forbedre åpningstidene for kiosken. Vi har hatt utfordringer med å holde den åpen alle helger fra mai og ut september. Det ønsker vi å gjøre noe med. Kanskje får vi også oppleve en retro-opplevelse: At Steilene-vaffelen relanseres. Som en gammel dugnadsgjenger tilbake på 1980- og 1990-tallet husker jeg godt den sagnomsuste vaffelen. La det skje! Og, gled dere.

Mitt første år som leder har vært fylt av inspirasjon til å ta på meg nok et år. Vi har så mange dyktige og iherdige frivillige, og ikke minst ungdom som trener våre yngste seilere. Det er en fryd å lede denne flotte foreningen. Jeg ser frem til fortsatt å kunne bidra til at vi kan drifte, ivareta og utvikle vårt tilbud på Steilene, også i samarbeid med Nesodden kommune, Kystlaget og Oslofjordens friluftsråd.

Velkommen til Steilene!

Cato Zahl Pedersen, leder

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.