Informasjon fra Nesodden seilforening

REGATTA: Nesodden Seilforening har North Sail Nesodden Høstcup som sitt største arrangement.

Lengter etter sommer

Sesongens viktigste seilopplevelse er for Nesodden seilforening er North Sails Nesodden Høstcup, som i år går av stabelen 21. og 22. september.

North Sails Nesodden Høstcup

Cato Zahl Pedersen • Vinteren ser ut til å slippe taket – men med plaskende regnvær, grått og trist. Det er lett å tenke på og lengte etter nok en sesong med mange, hyggelige seilopplevelser.

Sesongens viktigste seilopplevelse er for foreningen er North Sails Nesodden Høstcup, som i år går av stabelen 21. og 22. september. Dessverre opplever vi at OAS har utfordringer, og det årlige regattakoordineringsmøtet er ennå ikke avholdt. Det er en tradisjon at denne regattaen holdes helgen i uke 38 (nest siste helg i september). Vi ber andre foreninger merke seg dette, og at kjølbåtseilere allerede noterer datoene. Velkommen skal alle være.

Som leder er jeg meget tilfreds med at alle, bortsett av én, har tatt gjenvalg. Takk til Amel Mahi, som tok lederoppgaven i storbåtutvalget på strak arm. 

Foreningen behøver god kontinuitet i denne viktige perioden til virket på Steilene. Det er forhåpentligvis siste sesong med det eksisterende bryggeanlegget i Steilene Seilhavn og Alværn Småbåthavn. Vi må også i år måtte lage ny jollerampe. Den store jollerampa slet seg ved ekstremt høyvann under en av vinterstormene. 

La sommeren komme. Vi skal være klare til å få mye ut av den. Lykke til alle dere frivillige som tilrettelegger og trener - og ikke til minst våre seilere, unge som eldre.

.

Jollesesongen er i gang!

Lars Engebretsen • De enorme snømassene har begynt å smelte, en varm bris strømmer inn Oslofjorden. Isen er borte og snøen på brygga har forsvunnet helt. Dette markerer starten på jolle-sesongen, og det er på tide å finne frem seilklærne.

Noen seilere er i skrivende stund på vei til Borgundfjordtorsken i Ålesund, før det deretter braker løs med påskesamling på KNS, Frostbite, Neglespretten, Liros og norgescuper. Vi ser virkelig frem til sesongstarten og til å se masse, glade barn på brygga igjen.

Tips om bøker og podcaste

Amel Mahi • 2024 er godt i gang og storbåtutvalget skal nå snart få ny leder på plass. Jeg setter enormt pris på det. Jeg ble kjent med fantastiske (og til dels herlig sprø!) folk fra et raust og kompetent seilmiljø: I styret, blant medlemmene i ulike seilforeninger, i Seilforbundet, på vakre Steilene, under vinterseilas og regattaer, arrangører, frivillige og seilere.

Læringskurven var nokså bratt. Mye skal nå læres på vannet, men også gjennom bøker, podcaster, videoer og kursing. Her er en liten liste jeg ønsker å dele med flere, og oppfordrer flere til å dele sine anbefalinger.

Bøker:

• Reeds Weather Handbook, 2nd edition. Frank Singleton, 2019.

• Reeds Cloud Handbook. Oliver Perkins, 2022.

• Annapolis book of Seamanship, 3rd edition. John Rousmaniere.

• Don Casey’s Complete Illustrated Sailboat Maintenance Manual. Don Casey, 2006.

• The 12 Volt Bible for boats. Miner K. Brotherton/Ed Sherman, 2003.

Podcaster:

• Regattapodden - Retten til veien. Karl Petter Haugen.

• Explore Norths Podcast. Jon Amtrup. 

• Liveaboard Sailing Podcast. Annika Rautiola.

• Your Pocket Sailing Instructor Podcast. Penny Caldwell.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.