NESODDEN SEILFORENING

KRYSS: Vinneren av Steilene tredagers, «XO», i godt driv mot Gullholmen.
SOSIALT: Avslutningskveld for Steilene tredagers i Son.

Ikke alle seilte Skagen Race…

Endelig sommerferie i sikte, og forhåpentligvis har alle fått orden på det viktigste om bord for å kunne legge trygt av sted på ferie.

Publisert Sist oppdatert

I år kom ingen av Nesoddens båter som deltok i Skagen Race hele veien til Danmark, og vi er glad for at kloke medlemmer satte sikkerheten først og kom seg til andre havner i Norge og Sverige når været ble som det ble.

For båtene som var påmeldt Steilene tredagers ble det derimot en strålende helg. Starten gikk først Kristi Himmelfartsdag, og da var det friskt sønnavind selv i Indre Oslofjord. Første etappe ble unnagjort på rekordtid og for å sikre en trygg og sosial nattehavn ble flytebrygga i Tåjebukta ved Håøya valgt fremfor Sandspollen i år.

Fredag lød meldingen på lette vinder fra vest, men en frisk sønnavind i strålende sol ga en flott etappe rundt Filtvet og inn til Holmsbu. Når 12 båter fra 31 til 47 fot, inkludert en 32 fots trimaran seiler i «samme klasse», er det mer moro enn regatta.

Arrangørene overrasket nok en gang med dynamiske arrangementstilpasninger og skjønnsligning av rating, slik at ingen skulle være trygge på en sammenlagtseier siste dag. Den nyopprettede «Elitedivisjonen» ble sendt via Gullholmen og «1. divisjonsbåtene» rundt Mølen på vei til Sauholmen ved Son. Overall­-seier gikk til «XO», mens «SoMa» og «Xmeralda» tok henholdsvis 2. og 3. plass.

Felles langbord for 34 seilere i tre generasjoner ga en flott ramme for kvelden som inneholdt slående premieutdeling, ferske reker, juging og en ørliten Zappa-night for de med lakenskrekk.

Arrangementet anbefales for alle som liker kombinasjonen seiling, konkurranse og høy sosial faktor. Vi ses igjen til 13-årsjubileum i 2020 (her er det årlig jubileum).

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.