EM 49erFX

TOK ANSVAR: Ragna og Maia Agerup sørget for at Norge fortsatt har et godt grep om OL-plassen i 49erFX.
TOK ANSVAR: Ragna og Maia Agerup sørget for at Norge fortsatt har et godt grep om OL-plassen i 49erFX.

Nest best av alle i dag

Med to 2. plasser og en 6. plass hadde KNS-laget bare én båt foran seg i dagens seilaser.

Publisert Sist oppdatert

KNS-jentene Ragna og Maia Agerup fulgte opp den fine seilingen i går med enda bedre resultater under EM i 49erFX i dag. Etter overbevisende seiling i 3-4 m/sek sikret jentene to 2. plasser og en 6. plass, kun slått av den britiske båten med Charlotte Dobson som skipper. Sammenlagt klatret jentene en plass opp – til 9. plass, men med svært kort vei oppover, kun fire poeng til tredjeplassen.

Det er interessant å se på resultatlisten at det danske laget med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som regnes til verdenstoppen og til nå har slått de norske jentene i alle regattaer de har stilt opp i, nå ligger på 11. plass, syv poeng bak de norske seilerne.

Høyresiden best

Igjen var det den høyre banehalvdelen som gjaldt med landeffekt og liftere. Den relativt lette vinden gjorde det vanskeligere for gårsdagens nederlandske lederbåt med Annemiek Bekkering og Antette Duetz, som hadde fire førsteplasser fra i går. Med plasseringene 7, 8 og 11 måtte de gi fra seg ledelsen til regjerende europamester og trippel OL-deltager Gulia Conti fra Italia, som hadde 8, 6 og 1 i dagens seilaser.

Tønsberg-jentene Helene Næss og Marie Rønningen scoret 9, 10 og 7 i dagens seilaser og ligger fremdeles på 20. plass totalt.

Mesterskapet fortsetter onsdag med siste dag i innledende seilaser og det skal gjennomføres tre seilaser. Det er meldt om betydelig mer vind, noe som kan føre til at det ikke blir seiling. Maksimum-grensen for 49erne er normalt 12–13 m/sek.