Regattaåret 2021 i Norge

TRE GANGER GULL: Maren Magda og Karl Otto Book tok godt for seg på premiebordene i årets norgesmesterskap. De vant gull i Snipe, ORCi og J/70.
TRE GANGER GULL: Maren Magda og Karl Otto Book tok godt for seg på premiebordene i årets norgesmesterskap. De vant gull i Snipe, ORCi og J/70.

Come back i hjemlandet

Det er ikke så ofte Karl Otto og Maren Magda Book er i Norge og seiler regatta, men når de først tar turen hit, setter de spor etter seg. I år vant de hele tre NM-titler sammen da de besøkte hjemlandet!

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vært mye på sjøen i det siste året, men vi hadde ikke seilt så mange regattaer før vi startet i Snipe-NM i sommer, forteller Karl Otto Book, som seiler for Åsgårdstrand Seilforening, men som er bosatt i Danmark sammen med kona Maren Magda.

Der jobber han ved Elvstrøm Sails’ hovedloft, og til Danmark kom Karl Otto og Maren Magda etter at de i 2017 dro ut på en langtur i Wasa 55-en «Cubaneren», en båt Karl Otto hadde seilt mange shorthanded-regattaer med. På turen klarte de ikke helt å holde seg unna regattaer, noe som medførte at de vant sin klasse i den kjente Transpac-regattaen mellom Los Angeles og Hawaii. Seieren vakte oppsikt og det meldte seg interesserte kjøpere til «Cubaneren». Det ble fristende, båten ble solgt og dermed gikk ekteparet Book fra den ene ytterligheten til den andre – fra å ha en langsmal skjærgårdskrysser kjøpte de en 42 fots katamaran som de fullførte langturen med.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER