Alle årets mestere – stor oversikt

2020: Emil Forslund (til høyre) ble norgesmester i både 29er og shorthandedseiling i år. Broren Philip (til venstre) og Vetle Støen ble nummer en og to på norgescup-rankingen i Optimist, og Balder Støen ble norgesmester og NCvinner i 29er sammen med Emil.

Seil-Norges kommende stjerner

For fem år siden vant Emil Forslund «coming stars»-klassen i Optimist som 11-åring. I år ble han dobbelt norgesmester. Nå er han, broren Philip og brødrene Balder og Vetle Støen blant Norges mest lovende seilere.

Publisert

Eplet faller ikke så langt fra stammen. Dette ordtaket, som har sin opprinnelse helt tilbake til 1600-tallet, har ikke mistet sin betydning. I alle fall ikke innen norsk seilsport, for kikker en på resultatlister i mange av barn- og ungdomsklassene, drar man kjensel på mange etternavn til fordums stjerner som hadde sin storhet for 20–30 år siden. Nå er de blitt foreldre.

Bjørn Forslund herjet på regattabanen på 1990-tallet og rett etter årtusenskiftet. Så sent som i 2012 ble han Årets shorthanded-seiler. Nå er det barna hans som gjør seg bemerket på resultatlistene. Bortsett fra Uffe Tomasgaard, som ble norgesmester i både Laser Standard og Laser Radial, er Emil Forslund (16) den eneste som har vunnet to NM-titler i år. Sammen med Balder Støen (16) vant han gull i 29er-NM, og med pappa Bjørn som makker ble det gull i sportsbåtklassen i short-handed-NM.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER