Nordisk test av Dufour

Det franske verftet valgte Hankø når de skulle vise frem sine nye modeller til journalister. Se film og bilder.

Publisert Sist oppdatert

Seilbåtjournalistene fra Vene i Finland, Segling i Sverige, Bådmagasinet i Danmark og Seilas og Seilmagasinet i Norge hadde to fine dager på Hankø tirsdag og onsdag. Det var den norske importøren Blue Peter som la arrangementet til rette og valgte sitt hjemme område.

Tre nye

Det var tre nye modeller som ble vist. Dufour 45 Performance hadde verdenspremiære i Sandvika i høst og er også kjent for Seilas gjennom Årets Båt kåringen hvor denne båten var nominert men nådde ikke helt opp mot Arcona 430. Båten er også presentert i Seilas nummer 3-2009 mot First 45.

   

Dufour 405 er verftets nyeste modell som hadde verdenspremiere under Parisutstillingen i Desember. Båten har fått en ny styling, og viser vei for de fremtidige modellene i Grand Large serien til det franske verftet. Båten har på kort tid blitt verftets mest populære.

Dufour 34E er en videreutvikling av den populære 34-foteren i Performance serien. Skrog og rigg er lik, mens dekk og innredningen er ny. Spesielt cockpiten har fått en stor forbedring. Det er bygget nesten 1000 Dufour 34, og modellen har også vært populær i Norge.

Video av testseilingen utenfor Hankø