HVA LEDERNE MENER: BODØ SEILFORENING

Nordnorske seilere i seilsportsligaen
Nordnorske seilere i seilsportsligaen

Nordnorske seilere i seilsportsligaen

Bodø Seilforening deltok i seilsportsliga-kvalifiseringen. Det ga mersmak.

Publisert Sist oppdatert

Bodø Seilforening (BSF) seiler som de fleste andre seilforeninger oppetter den nordlige kysten regatta og tur med kjølbåter. Tidvis har det dukket opp en og annen eldre regattabåt her oppe. Men det har liksom ikke ansporet til deltagelse i det skarpere nasjonale regattamiljøet. Så langt gjelder dette også vår relativt ferske jollegruppe.

Nytt i Norge og nytt for BSF i 2015, var etableringen av Norsk Seilsportsliga, eller som ligaen omtaler seg som; et norgesmesterskap for norske seilforeninger. Vi stilte med et lag i år i Ålesund.

Hva oppnådde vi så i Ålesund og er vi fornøyd med resultatet?

Ja, mener jeg. Ikke nødvendigvis i form av gode plasseringer på resultatlisten, men i form av å få tilbake fire engasjerte og motiverte seilere. De hadde tydeligvis opplevd noe stort. De sa til og med at dette kanskje var det største de hadde opplevd i seilkarrieren. Det sier ikke lite når den som sa det høyest, var eldstemann og pensjonist. Ingen skal være i tvil om at erfaringen fra Ålesund har gitt dem både seilglede og seilopplæring.

Jeg vet at noen av foreningens medlemmer er skeptiske til denne satsningen. Jeg respekterer det. Vi har utfordringer med å få rekruttert nye kjølbåter til tur og regatta, og vi har utfordringer med jollegruppen selv om akkurat det er av en annen karakter. Det er usikkerhet om fokus på seilsportsligaen vil ta fokus vekk fra de tradisjonelle aktivitetene. Jeg tror ikke det, men den diskusjonen skal vi ta innad i foreningen; på infomøte (var i november), medlemsmøte og kommende årsmøte.

Slik jeg tolker den seilglede, den motivasjon og den stå-på-vilje jeg ser i kjølvannet av seilsportsligaen, tror jeg heller vi får etterlengtede synergieffekter. Ligaen representerer et tilbud som kanskje kan gi nytt puff til etablerte regattaseilere, gi unge jolleseilerne en vei å gå videre og kanskje også bidra til å rekruttere nye seilere.

Styret i BSF har besluttet at vi også skal delta i 2016. Dette initiativet har vi tro på.

Når dette leses, har det vært avholdt temamøte om saken. Derfra skal det være ei gruppe godt i gang med videre planlegging. Det blir spennende å følge fortsettelsen.

Nordnorske seilforeninger har forutsetninger for, på lik linje med andre foreninger, å nå langt i seilsportsligaen. Vi har hav, vi har vind, vi har seilere, og ligaen skaper tilgang på båter rundt om i landet som gjør det enkelt å konkurrere over hele landet.

Genialt opplegg – honnør til seilforbundet.

Oddgeir Strømsnes, leder i Bodø Seilforening