Bringebærfestivalen i Vollen i Asker

Norges største samling av røde båter?
Norges største samling av røde båter?

Norges største samling av røde båter?

Alt blir rødt i Vollen i Asker til helgen – også båtene.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, vi håper å samle en armada med røde båter til helgen under Bringebærfestivalen i Vollen. Forhåpentlig blir den landet største samling av røde båter noensinne, sier Morten Gjeruldsen i Vollen Marina AS.

ÅRLIG FOLKEFEST. Bringebærfestivalen er en tradisjonell og årlig folkefest som Vollen historielag har satt i gang, og som skjer i samarbeid med sentrumsforeningen i Bollen, Vollen Helselag, Vollen Vel, Oslofjordmuseet og Vollen Marina. Bringebær er noe bygda i Asker er kjent for.

RØDE BÅTER. – For å hedre disse røde bærene har jeg dratt igang med kortesje av røde kabrioleter og det ble en sukesess med 22 biler i fjor. Derfor har jeg invitert de som har røde båter til et treff i år. Det hadde vært hyggelig å fått samlet mange, da dette er en noe spesiell farge på båter, og de som eier disse har kanskje et eller annet til felles, sier Morten Gjeruldsen.

Han har lagd en egen Facebookside for  «den røde båtsamlingen».

ORDFØREREN ÅPNER. Bringebærfestivalen inneholder en rekke arrangementer og aktiviteter som vil pågå hele kommende lørdag og søndag, og det hele åpnea av Askers ordfører, Lene Conradi.

Bilkortesje med røde bringebærbiler starter fra marinaen lørdag kl 1045, og etter det håper Gjeruldsen Vollen-bukten vil fylles av røde båter i alle varianter, som han håper vil legge til og mannskapet delta i aktivitetene under festivalen.