VM 49erFX

2016 Nacra 17, 49er and 49erFX World Championships in Clearwater, Florida -  Racing Day 4
2016 Nacra 17, 49er and 49erFX World Championships in Clearwater, Florida - Racing Day 4

Norsk midt i haugen

Gårsdagens VM seiling gikk ikke helt etter oppskriften for de norske seilerne som nå er sjanseløse på å nå medaljefinale

Publisert Sist oppdatert

Ingen av de norske lagene traff helt på VMs fjerde dag. Begge endte et stykke ned på listene og særlig Ragna og Maia Agerup har grunn til å være skuffet etter den fine 4. plassen de oppnådde i generalprøven i  Miami for to uker siden.

Venstre favorisert

 

Forholdene var krevende med favorisering av venstre banehalvdel tett på land. Faren for grunnstøting var definitivt til stede om man valgte å stå helt til layline. Begge de norske lagene seilte for konservativt til å være med helt i tetbildet. For Helene Næss og Marie Rønningen som nå har lagt seg på plassen foran Ragna og Maia Agerup, men på samme poengsum, ble dagens fangst en 8, en 7 og en 16 plass. Ageruptvillingene på sin side hadde 14, 14 og 16. Sammenlagt ligger de norke båtene på 23 og 24 plass, akkurat nok til å få seile gullfinale idag, men ute av bildet når det gjelder medaljefinale. - Vi seilte for konservativt og trenger å være mer agressive, sa Agerupsøstrene etter seilasene.

Jevnt i toppen

Kampen om gullegt er meget jevn med vinnerne av verdenscupregattaen, Alex Maloney/Molly Meech i tet foran Victori Jurczok/anika Lorenz og Martine Grael/Kahena Kunze. Kun fire poeng skiller. Beste danske er 8 og Sverige har også sin beste båt i topp ti.