Norsk Yngling på femte plass
Norsk Yngling på femte plass

Norsk Yngling på femte plass

 Askøy Seilforening fikk gjennomført tre seilaser i VM for Yngling i dag

Publisert Sist oppdatert

 

Med dagens tre seilaser har seilerne gjennomført åtte og de totalt ti planlagte seilasene i årets verdensmesterskap i Yngling. Sportslig leder/race organiser Ole-Jørgen Mikkelsen kan fortelle at første seilas ble seilt på rundt 16 knops vind, og de to siste på mellom 10 og 14 knop.

– Det ble tre starter på «Black Flag», men ingen som ble tatt. Det ble stokket godt om på tabellen i dag når båter som ikke har vært oppe, plutselig gjorde det veldig bra. Dette kommer nok av markante vindskift, og det var taktikken som gjorde at de kom seg opp, sier Mikkelsen.

Beste norske båt etter dagens tre race er «White Russian» som har klatret til femte plass på listen. Etterfulgt av «Skvettlappen» på niende plass. Og «Team Guffen» som nummer 14. Se fullstendig liste HER.

HVILEDAG. Askøy Seilforening kunne brukt morgendagen til seiling dersom de hadde mangel på seilaser, men siden de nå har fått gjennomført åtte race tar de seg en velfortjent hvil før to avsluttende race på fredag.

– Hver kveld har seilere fra forskjellige land arrangert temafest med lokal mat og aktiviteter fra sine land. Første dagen var det New Zealand som tok ansvaret, og i dag blir det østerrisk-seilfest, forteller Mikkelsen.

Nye oppdateringer kommer på mesterskapets siste seildag nå på fredag, hvor det foreløpig er meldt kraftig vind.