VM RS:X

Norske brettseilere til sølvfinale

Svak søknad om OL plass for brettseilerne

Publisert Sist oppdatert

VM i RS:X er halvveis med avsluttet kvalifisering til gull- og sølvfinaler. Ingen av de to norske brettseilerne er blant de 50 prosent beste som får seile gullfinale. Sebastian Wang-Hansen ligger på 49 plass blant 81 seilerne i herreklassen. Nasjonsmessig er han 21. Maria Mollestad er 33 blant 58 jenter, 15 nasjonsmessig.

Leder gjør Nick Dempsey (GBR) og Pawel Tarnowski (POL) i herreklassen, mens Malgorzata Bialecka (POL) så langt er best blant damene. 

Idag er det hviledag for seilerne, men regattaen fortsetter torsdag 25. og avsluttes 27. februar med medaljefinaler for de ti beste i hver klasse. 

Maria Mollestads rapport

Da er vi ferdig med kvalifiseringen. Vi har hatt veldig skiftende forhold, både i vindstyrke (0-16 knop i enkelte seilaser) og med skift på opp til 90 grader under regattaene. Altså ikke helt normal racing her i Israel, men god trening har det i hvertfall hvert.

Jeg har følt meg frisk begge dagene, men formen har ikke vært helt på topp. Mens jeg i Miami følte at jeg var i litt bedre form enn de fleste har jeg her følt at jeg har vært i litt dårligere form. Dette har gjort at jeg har tapt en del plasser i tette situasjoner, men jeg har kjempet helt til målstreken for det. Jeg håper at det skal gå ganske fort og komme opp på samme fysiske nivå som før jeg ble syk.

Jeg endte dessverre to poeng utenfor gull feltet, og selv om jeg ikke har vært helt i slaget og dette i hovedsak er trening for meg føles det veldig surt. Man ønsker jo alltid å gjøre det bra uansett omstendighetene. På den andre siden har jeg aldri sett et sterkere sølvfelt noen gang, siden resultatlisten er litt snudd på hodet. Jeg stiller blant annet på startlinjen men sølv vinneren fra London OL og med flere andre som vanligvis kjemper om medaljer. Så de siste dagene kommer til å bli veldig god trening. Jeg prøver å se det positive i situasjonen, og er i det hele tatt glad for at jeg ble frisk nok til og delta og fikk muligheten til å trene på viktige arbeidsoppgaver i et stort felt.

Sebastian hadde en ok første dag, men igår gikk det ikke veien. Han var dessverre ikke på riktig sted til riktig tid, og i de forholdene vi har hatt her nede har det veldig store konsekvenser. Han er veldig skuffet nå, men det skal fortsatt seiles et par dager til og det eneste han kan gjøre er å rette fokuset fremover. Farten er der, så da er det bare å prøve å få det strategiske spillet på plass.