Påskeregatta Mallorca

Norske seilere imponerer på Mallorca

Fire norske båter seiler mot medaljefinale. Det kan bli flere.

Publisert Sist oppdatert

Lite vind og venting på land, men etter hvert ble det seiling og nye både opp- og nedturer for de norske seilerne som deltar i de 47.  seilaser om Trofeo Princesa Sofía.

Bjørnar Erikstad i form

Endelig slapp 2.4-meterne til og Bjørnar Erikstad viste igjen at han er en av verdens beste i denne paralympiske klassen. Etter dagens to seilaser ligger han på en sterk 2. plass med serien 5 og 2, kun fire poeng opp til ledende Megan Pascoe.

Verdens beste Laser-lag

De norske Laser-seilerne viser solid laginnsats, men ingen kan true Kristian Ruth som etter dagens seilaser ligger på 3. plass med samme poengsum som kroaten Tonci Stipanovic og stadig med Robert Scheidt bak seg.

Etter en litt uheldig første seilas viste Kristian Ruth stø seiling med 6. plass i den andre. Mathias Mollatt avsluttet med 4. plass i sitt heat og ligger med det på 13. plass sammenlagt, mens Hermann Tomasgaard er 18 etter 6. plass i dagens første seilas.

Line Flem Høst greide ikke å følge opp den fine seilingen fra i går. Nå er hun 14. sammenlagt, mens danske Anne-Marie Rindom, som vante begge i dag, nå har overtatt ledelsen i regattaen.

To norske i medaljefinale?

Etter dagens seilaser har Norge to lag i topp ti-posisjon. Ragna og Maia Agerup avsluttet med 10. plass og er nummer 7 sammenlagt, mens Helene Næss og Marie Rønningen hadde 6. som sin beste plassering og hoppet med det elegant opp på 9. plass

Holder kanskje

Anders Pedersen har fremdeles kurs mot medaljefinale. 9 og 16 ble det i dag i et felt på 74 båter, og den unge Drøbak-seileren holder 9. plassen sammenlagt.

Maria Mollestad er den eneste av brettseilerne som leverer. Etter dagens seilaser er hun nummer 14 sammelagt, ni poeng fra medaljefinale. Ennå er det håp.