NOVA – kompromissløs nyhet

Først tenkte Gunnar Pharo seg en Ballad, men i stedet ble det en Albin Nova – båten som nettopp skulle være Balladens etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Gunnar Pharo fra Asker i Indre Oslofjord er av de mer dedikerte seilerne. Når jeg ringer ham i begynnelsen av mars for å kvalitetssikre noen av opplysningene til denne artikkelen, har han allerede rukket flere overnattingsturer i år, samt deltatt i en iskald turregatta i Ytre Oslofjord. Så passer det jo bra at båten hans bærer navnet SAILAWAY.

Oppvokst med snekkeferier i Tjøme-skjærgården, syd for Tønsberg, har båt alltid hatt en plass i livet hans. Men han skulle bli voksen før han oppdaget seilingens gleder. Og det skjedde brått. Han «falt pladask for seiling», forteller han, allerede første gang han var om bord i en seilbåt, i brorens nyervervede Maxi 77. Likevel skulle det i et travelt liv gå enda tyve år før han fikk sin egen båt. Men han nyttet ventetiden bra. Som regatta- og turmannskap hos venner – sågar helt til Karibia, og ivrig teori-leser, var han vel forberedt da han i 1997 endelig kunne heise seil på egen skute, en Maxi 84.

Maxi’n var fin den, husker han, 28 fot og romslig som bare Pelle Petterson kunne få det til i såpass små båter. Med den seilte han både tur og regatta. Og uunngåelig begynte han å sammenligne med andre båter og ønsket seg snart noe raskere, også på tur. Albin Ballad fristet. Han la inn bud på et pent eksemplar, men uten å få tilslag. Mens han ventet på en ny mulighet, merket han seg også Albin-verftets oppfølger, Albin Nova.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her