NV Charts med app for iOS og Android

NV Charts har lansert kart for båtfolket for den sydlige delen av Norge. Med på kjøpet er en elektronisk versjon.

Publisert

Mer informasjon, og flere detaljer er salgsargumentet til det tyske forlaget som har fått kartdata fra Kartverket. Kartheftet inneholder et overseilingskart, 20 hovedkart, og 28 havnekart med høyere målestokk. Kartproduksjonsforlaget har delt inn kysten mellom Svenskegrensen og Haugesund i tre deler. Første del går fra grensen til Kragerø, neste fra Kragerø til Flekkefjord og tredje del fra Flekkefjord til Haugesund.

Digital utgave

Med kartmappen følger det med en CD. På den ligger det et enkelt navigasjonsprogram for PC som leser de digitale kartene. Nå har forlaget også utviklet en egen app for lesebrett. Appen er gratis, og med denne kan du laste ned kartene du har kjøpt fysisk ved å taste inn koden som er trykket på CDen som fulgte kartene.

Rasterkart

Kartdataene er basert på papirkartene, og appen viser rasterkart, ikke vektorgrafikk som er mest vanlig. Rasterkart er et bilde, og viser akkurat det samme som papirkartet. Vektorkart blir tegnet opp matematisk, og har informasjon i ulike lag. Begge systemer har sine fordeler og ulemper.

For Android og iPad

Vi har lastet ned kartserien for Sørlandet på et leserbrett fra Samsung og på iPad 3. Systemet virker raskere på Android, enn på iPaden, men oppleves ikke like rask som f.eks Navionics. På iPad kan man zoome med fingrene, på Android må man trykke på zoom-knapper. Kartet fungerer bra på detaljnivå, men med en gang man zoomer ut, og går til oversiktskart, så blir det dårlig med informasjon. Systemet burde ha hatt et kart med detaljnivå mellom detaljkartet og oversiktskartet for å være en fullverdig konkurrent til Navionics, Blue Chart og iSailor.

Greit brukergrensesnitt

Appen er ellers relativt enkel. Du kan måle avstander meget presist, og det er enkelt å legge inn ruter. Disse viser også avstand og retning til neste waypoint. Appen lagrer også din rute i en slags loggbok.

Men papirkartmappen er suveren, og egen app får du med som bonus. Det gir er suveren kartpakke. Det er også muligheter å kjøpe disse kartene for å bruke med appen iNavX, som er mer avansert.

Tilbakekaller papirkartene

NV Verlag har produsert kartene for Norge basert på data fra Kartverket. Disse dataene har inneholdt feil, noe som har ført til at hele serien er trukket tilbake. Kunder som har kjøpt kartmappen får byttet til nye kart kostnadsfritt. Nye korrekte kart er nå ferdig produsert, og på vei til butikker.  Dataene på appen som nå er lansert skal være korrekte. Kartmappen koster 800 kroner. Det er også mulig å kjøpe kun digitale kart.

Les mer her.

 

Kartmapen inneholder store kartblad med skapt trykk. Bedre papirkart for båtfolket i Norge finnes ikke.

Kartmapene for Norge er nå trukket tilbake på grunn av feil data fra Kartverket. Nye kart er på vei, og kartdataene på appen er korrekte.