Risør Trebåtfestival

Ny giv for klassisk trebåtregatta
Ny giv for klassisk trebåtregatta

Ny giv for klassisk trebåtregatta

Styret i Risør Trebåtfestval satser på å bringe regattaen til gamle høyder

Publisert Sist oppdatert

I mange år var regattaen under Risør Trebåtfestival den største mønstringen av klassiske trebåter på en norsk regattabane. Nå vil festivalledelsen snu en nedagående tendens og bringe regattaen tilbake til gammel storhet.

Til neste års festival 4.-6. august jobbes det allerede for å tilrettelegge forholdene for regattaseilerne. En aktiv 12 meter klasse i Danmark og Tyskland har allerede tilsagt sitt nærvær og en samarbeidsvillig Einar Sissener i Sandefjord har avlyst sin egen Framnæs Cup som de siste årene har kollidert med Trebåtfestivalen. Det kan bety en klasse på rundt ti 12 metere som vil få en egen regattabane og flere seilaser daglig. 

På samme bane håper man også på 3-4 norske 8-metere. Klassen trenger trening til VM på Hankø i 2017 og regattaen i Risør kan bli nettopp hva seilerne trenger.

I kjølvannet av den vellykte Europe Week i 2014 der mange uttrykte ønske om mer regattaseining i norsk farvann inviterer Trebåtfestivalen også til dialog med Klassisk Treseilerklubb som man ønsker sterkere tilbake i Risør.

Alt i alt ligge det til rette for en storveis mønstring i Risør i augustdagene 2016