Ny klasseklubb søker seilere

Den nystiftede klasseklubben for Formula 18 teller allerede åtte båter, men søker aktivt nye seilere til denne superraske katamaranen

Publisert

- Formula 18 klassen starter klasseklubb i Norge  og er på jakt etter seilere som er ute etter en variert sprek klasse i stor vekst, forteller Christian Løken, flerskrogsekspert og tidligere medlem av Knut Frostads Team Academy. - Klassen vokser med 1000 båter hvert år i verden, den er sprek, men forholdsvis enkel å seile, sier han og sammenligner opplevelsene med å seile de langt større ORMA 60 trimaran og VO70.

 

Formula 18 er bygget etter en boksregel hvor holdbarhet er tatt med som en viktig faktor. Det betyr at båten krever lite mekking, noe som gjør at seilerne kan tilbringe maks tid på vannet. Båten tar 15 minutter å rigge, trenger ingen kran og er svært enkel å transportere på henger. - Mange raske joller og raske store båter krever masse mekking, noe som har ført til at mange går lei av seiling. Fart går ofte ut over holdbarheten til båten, sier Løken.

 

Den norske klasseklubben legger opp til stor variasjon i tilbudet. Vi fokuserer på felles trening hver mandag, speed clinic, lang distanse seilaser som West Coast Raid , Færdern, Archipelago Raid og regatta på bane. Sesongen avsluttes med klassemesterskap.

Formula 18 båtene er også en god plattform for å ta med folk som ikke kan seile ut for å få en fantastisk opplevelse, og den er velegnet som badebåt.

 

- Det finnes båter fra 40.000 kr og oppover, det betyr at masse knop for pengene. Det finnes ikke maken, sier Christian Løken. DSen er uhyre lett å seile, men vanskelig å få ut de siste 10-20% av farten.

 

- Vi håper å se jenter i klassen. Det er to Svenske jente team og Ellen MacArthur har deltatt i flere Archipelago Raids. Sommerens clou blir Færderseilasen som starter fra Sollerudstranda 12 juni, og som blir seilt i flere etapper frem til Horten der seilerne slår seg sammen med de øvrige Færderseilerne.

Formann i klasseklubben er Hans Ulrik Grünert og klassen teller seilere som Ole Petter Pollen og Harald Blom Bakke.