Shorthanded-seilerne organiserer seg i Shorthanded Sailing Norway

Ny klasseklubb vil heve kompetansenivået
Ny klasseklubb vil heve kompetansenivået

Ny klasseklubb vil heve kompetansenivået

Shorthanded-seiling har hatt en eksplosiv vekst i Norge. Etter at Watski Skagerrak TwoStar ble en suksess, har det skjedd en knoppskyting for denne typen seiling rundt om i hele landet. Nå har seilerne etablert sin egen klasseklubb – Shorthanded Sailing Norway (SSN).

Publisert Sist oppdatert

– Klubben  har som formål å gjøre shorthandedseiling til en attraktiv seilsport for alle. Virkemiddelet er i første omgang å bidra til at kunnskap fordeles og diskuteres mellom  både tur- og regattaseilere gjennom kompetansesamlinger i hele landet, sier Simen Løvgren, som er blitt klubbens første leder.

Og allerede fra dag én er klubben aktiv, for samtidig med at klubben sjøsettes, flagges det også at det vil bli avholdt en rekke samlinger i de kommende månedene, pluss at klubben har fått sin egen nettside som lanseres i dag. På nettsiden vil du bli holdt ajour med hensyn til det som rører seg i shorthanded-miljøet, pluss at det vil ligge mye nyttig lærestoff og informasjon om shorthandedseiling generelt der.

OGSÅ TURSEILING. Simen Løvgren understreker dessuten at shorthandedseiling ikke kun dreier seg om regattaer. Langt de fleste seiler er shorthanded-bemannet når de seiler på tur, og klubben ser det som viktig å videreføre kompetanse også til disse seilerne.

MANGE SAMLINGER. Den første samlingen finner sted 24. februar i Oslo der temaet er hvordan man skal forberede seg og makkeren sin for shorthandedseiling. Deretter blir det samlinger 17. og 31. mars med temaer som henholdsvis «Hvordan sette opp båten for shorthanded-seiling” og “hvordan seile shorthanded effektivt”. Samlingene foregår på Dronningen.

Det blir også shorthanded-samlinger i Bergen (19. mars) og i Trondheim (11. mars), pluss ikke tidfestete samlinger i Bodø og Tromsø. Du kan lese mer om samlingene her.

BLI MEDLEM. Shorthanded Sailing Norway (SSN) oppfordrer alle som driver med shorthandedseiling til å melde seg inn.

– Det vil gjøre oss til en sterkere organisasjon som igjen vil gjøre det mulig for oss å bedrive kompetansehevende tiltak gjennom web, diskusjonsforumer, kursaktiviteter og medlemsforum, sier Simen Løvgren. Om hvordan du kan bli medlem, finner du her.

Medlemmer kan delta på shorthanded-samlingene gratis.