Ny kongeyacht for britene?
Ny kongeyacht for britene?

Ny kongeyacht for britene?

Avisen Daily Mail har lansert forslag om ny yacht for den britiske kongefamilien. Om båten noensinne blir bygget får verden se et skip uten like.

Publisert

Tegningene viser et skip som er egnet til å ta pusten fra en. På avstand fremstår skipet ut som en spektakulær fullrigger fra kaptein Hornblowers tid eller fra TV serien Onedin Linjen, men ved nærmere øyesyn blir det tydelig at dette er et skip hvis like tidligere ikke har ferdes på de syv hav. Hvor mange skværriggere er når det kommer tll stykket tegnet for å huse en miniubåt, helikopter, to busser, 100 sykler, et undervanns laboratorium foruten et statsoverhode?

Daily Mail vil at det skal bygges en 21. århundres etterfølger av Britannia, ikke bare for å hylle en populær monark  i hennes 60 års jubileum som monark, men også for å symbolisere Storbritannias historiske maritime posisjon.

Skipet må være mer en bare en havgående ambassade og en kongelog bolig. Det skal også tilfredsstille kommersielle, utdannelsesmessige og videnskaplige behov og på den måten være selvfinansierende.  Ideen er allerede i ferd med å dra på seg betydelig interesse, selv om avisen er den første til å innrømme at dette er en en temmelig romantisk tanke, særlig i et tøft økonomisk klima. Likevel hevder avisen at forslaget er basert på sunn fornuft og finansielle realiteter.

Med kodenavn FSP21 (Future Ship Project 21st Century),skal skipet bygges i Storbritannia, og at byggesummen på £80 millioner, (NOK 800 mill) ikke skal finansieres av skattebetalerne.

Les mer og se større bilde her