Nye «Maxi 77»

Ung konstruktør lanserer ny 24 foter som bærer mange av ideene Pelle Petterson la til grunn for «Maxi 77»

Publisert

Alexander Vrolijk er sønn av den legendariske Rolf Vrolijk i Judel/Vrolijk og han jobber nå i det berømte designfirma. Sammen med noen unge kompiser lanserer han nå 24 foteren «Bente 24», en seilbåt som representerer nytenking ikke ulik den Pelle Petterson fremmet da han i 1970 årene kom med «Maxi 77», som da den ble lansert ble svært populær med sine enkle løsninger, gode seilegenskaper og gunstige pris.

«Bente 24» representer ny design, med stort volum og ditto plass under dekk der salong, lugarer og toalett går i ett uten skott. For virkelig å understreke hvor spartansk båten er, er verken puter, madrasser, toalett eller motor med i standardutrustningen.

Båten som måler 24 fot fra baug til hekk er bygget i Polen og produksjonstiden for prototypen var ikke mer enn tre uker. Likevel er kvalitet og finish bra. Standardversjonen leveres i sandwich med divinycell som kjernemateriale, men båten kan også leveres i et laminat med kork i kjernen og en indre flate laget av linfrø. Denne versjonen er 90 prosent mer miljøvennlig, mens prisen ligger 5000 euro mer enn standard på 25000, tilsvarene NOK 218.000.

Båten stilles i disse dager ut på BOOT i Dusseldorf, der den har trukket til seg stor interesse fra et publikum sulteforet på nyheter.