Nye plottere fra B&G og Simrad

Navico lanserte 25 nyheter på Mets. Nye plottere var den største nyheten.

Publisert Sist oppdatert

Navico har tre merker, Lowerance, Simrad og B&G. B&G er produktene for seilere og mange er fysisk helt like Simrad, bortsett fra programvaren. B&G inneholder unike funksjoner for seiling.

Zeus og NSS

B&G Zeus2 er helt lik Simrad NSS evo2 som begge ble vist frem på Mets for første gang. Begge har multi-touch skjerm, noe som gjør det mulig å zomme med to fingre, akkurat som på en smarttelefon. Du kan også velge mellom tre ulike kartprodusenter, Navionics, C-Map, eller NV-Chart, en unik valgmulighet. Plotteren fra B&G kommer i tre størrelser fra 7 til 12-tommer, mens Simrad versjonen også kommer med en 16-tommer.

For seilere

SailSteer er en unik B&G funksjon som kombinerer all viktig seilingsdata på ett skjermbilde. SailSteer navigasjonsbildet viser Heading og COG (kurs-over-grunn), gjeldende Layline, kalkulert tidevann, sann vindvinkel, rorvinkel og motstående tack Layline, for å nevne noen av funksjonene. All data er vist relativ til båten slik at det blir enkelt å forholde seg til gjeldende seilingsforhold, skriver Pro Nav i en pressemelding til Seilas.

Med tidevann og strømdata fra Navionics-kartene vil man ytterligere få en økt glede av programvaren.

Billigere

Zeus2 er kompatibel med Bredbåndsradar, AIS, GoFree trådløs teknologi, når tilkoblet en WIFI-1 modul. På den måten kan du kontrollere og se kart, radar og andre funksjoner på ditt nettbrett – uansett hvor du befinner deg om bord. Du kan til og med se kartplotter data på din smarttelefon.

Zeus2 kartplotteren leveres med GPS antenne innebygd samt både video utgang, for ekstra skjerm, og video inngang, for kamera.

Pris på 7-tommeren vil være ca. kr. 15.000 og blir leveringsklar i løpet av våren 2014. B&G har også en billigere modell i sortementet, Zeus Toch. Den nye Zeus2 koster omtrent det samme som Zeus Toch kostet i fjord, mens Touch-modellen har blitt enda billigere.