Bavaria 55 cruiser på utstilling

I dag åpnet båtutstillingen i Palma på Mallorca. Der hadde Bavarias nyhet premiære.

Publisert

Bavaria 55 er første seilbåt ut etter at det tyske verftet startet å samarbeide med BMWs designkontor i USA. På Dusseldorf i januar hadde motorbåten på 46-fot verdenspremiære.

– Cruiser 55 er unik, det er mye båt for lite penger, sier verftets sjef Andrea Cardanas. Vi valgte å lansere båten i Palma fordi det er pene omgivelser for en pen båt.

– Vi har utviklet en rekke forskjellige båter gjennom tidene og har god kunnskap om å lage alt fra super yachts til seilbåter. Vårt mål var å skape en bedre og innovativ båt for Bavaria, forteller Patrick Shaughnessy, sjef for Farr Yacht Design i en pressemelding fra Bavaria.

– Bedre design og funksjon trenger ikke å være dyrere. Vår første oppgave var å skape en toppmodell i en ny serie. Den nye båten har et godt balansert skrog og en rigg som kan ha forskjellige forseil, f.eks en selvslående fokk, eller en 109 prosent forseil.

Utviklingen av den nye modellen startet for åtte måneder siden. Prototypen har blitt bygget på fire uker, fortelles det i pressemeldingen. De første skissene på den nye modellen ble vist for første gang under messen i Paris rett før jul.

Båten har en prislapp på 255 000 euro på messen i Palma. Det betyr at 55-foteren koster under 3 millioner norske kroner.

Mange folk på lanseringen av Bavaria 55 Cruiser.

Se flere bilder av båten på vår bildespesila.

Powered by Labrador CMS