Bavaria med ny design

Bavaria 33 Cruiser får større vinduer og et mer elegant design, men er det en splitter ny båt?

Publisert Sist oppdatert

Alt i høst lanserer Bavaria første modell i en ny Cruiser-serie. Dagens Cruser-serie er et sammarbeid mellom Farr og BMWs designkontor i USA. Farr ga Bavaria et teknisk løft. Bedre seilegenskaper. Bedre profiler på kjøl og ror, og et stivere skrog, men ikke alle mener at BMW bidro i like stor grad med å løfte båtens uttrykk. Mange mener at BMW gikk litt langt ved å forsøke å gi Bavaria et særpreg.

Bare nytt dekk?

Design Unlimited har gitt Vision-serien et skikkelig løft. Vision 46 blir oppfattet som moderne og elegant. Design Unlimited har derfor fått ny tillitt av verftet og har gitt første modell i en ny cruser-serie et løft, men er det bare et nytt dekk? Mye tyder på det. Sammenlignet med 32-foteren så er alle data helt like, men dette blir ikke kommunisert i pressemeldingen. Vi har selvfølgelig sendt e-post til verftet for å høre om hva som er sannheten. Men i disse dager med trang økonomi, så er det et smart trekk og gjøre kun en facelift. Bavaria 32 Cruiser er en meget bra båt. Det er overbygget, og små vinduer som er problemet, og det ser ut til nå å være løst.

Bedre cockpit

Designerne har gjort neon grep i cockpiten. Båten ser ut til å beholde den store badeplattformen, men plassen rundt rormannen er forandret. Det skal være enklere å bevege seg rundt rattet.

Nyheten vil ha to lugarer, men vil bli lysere under dekk takket være store vinduer i hytta, samt en stor luke i dekk over salongen.

Yanmar-motor

En annen overraskelse er at den nye Bavariaen vil bli levert med Yanmar-motor. Det er i første gang at en Bavaria ikke har vært utstyrt med Volvo i hvert fall siden Lunde Båt begynte å selge disse seilbåtene. Hanse Yachts har gjort det motsatte. Gått fra Yanmar til Volvo.

Technical data

CE Category A

Length overall (ca.) 9.99 m

Length hull (ca.) 9.75 m

Length waterline (ca.) 8.85 m

Beam overall (ca.) 3.42 m

Beam waterline (ca.) 2.83 m

Draught (ca.) 1.95 m / 1.50 m

Light weight displacement (ca.) 5.2 t

Ballast ratio (ca.) 0.25

Ballast (ca.) 1,300 kg

Standard motorisation Yanmar 3YM20 Saildrive

Power at crankshaft (ca.) 15 kW (21 hp)

Fuel tank (ca.) 150 l

Water tank (ca.) 150 l

Cabins 2

Wet rooms 1

Berths 4

Standing height in cabin (ca.) 1.86

Sail area Sport (ca.) 51 m2

Sail area Comfort (ca.) 45 m2*; 48 m2**

Height of mast above waterline (ca.) 14.9 m