En vinsj på hyttetaket bør holde.
Hyggelig akaterlugar. Her er luftemulighetene bedre enn i forpiggen. Køya ligger på tvers.
Badet er overraskende stort.
I forpiggen er det så vidt plass til å stå å lukke døren. Døren er hengslet på midten for å minke svingradiusen. Her finner du også et lite skap og en pute å sitte på. Luftemulighetene er kun via en knøttliten luke.
Langs salongen er det skap, men de forrerste er det knapt plass til et nummer av Seilas.
Salongen sett fra byssa.
Kniver og gafler får plass på hylle under vasken.
Byssa er slett ikke så vært for båtens størrelse, men skuffer mangler. Her er det satt inn en mikro under gassblussene.
Båten er utstyrt med smarte gardiner som festes med borelås.
Det lille kartbordet tar ikke mye plass. Under kartbordet kan det legges en pute slik at det blir full køyelengde i salongbenken.
Båter er elegant i detaljene. Salongbordet er forseggjort med brønn for flasker i midten.
Ankerbrønnen er stor og grunn. Luka ned til forpiggen er minimal.
Cockpiten er ikke så lang, men den er bred. Med rorkult som er standard blir det bedre plass. Under aktertofta er det plass til flåte.
Små båter ser fort litt høye og klumpete ut. Men Sun Odyssen ser bra ut på vannnet

Billig og smart

Sun Odyssey koster bare litt over en halv million, men har plass til en liten familie. Båten har verdenspremiere på Båter i Sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Sun Odyssey er bare 30-fot, men verftet Jeanneau har fått dyttet inn det meste uten at det har gått utover det estetiske. Stilen under dekk holder faktisk samme standard som på sine større søstere til to millioner kroner.

    Båten slår både Bavaria 31 og Oceanis 31 på pris, men er også noen centimeter mindre.

Du kan lese mer om Bavaria 31 her.

Du kan lese mer om Oceanis 31 her.

Fornuftig planløsning

Den lille Jeanneuaen har fulgt en velkjent oppskrift under dekk. Forpigg, salong, bysse og kartbord med akterlugar og toalett. Men båten har noen smarte løsninger som tyner det lille ut av innredningen. I baugen er ankerbrønnen stor og grunn. Den ligger over beina til de som sover i forpiggen. Det gjør at køya kan strekkes litt lengre frem. Bakdelen er at det blir trangt for føttene om to lange personer deler køya.

    Salongen har en standard løsning, men detaljene gjør at den ikke fremstår som noen billig båt. Salongbordet ser elegant ut og gir båten et løft.

    Kartbordet er snudd, og blir en del av salongen. Her spares det inn verdifulle centimeter. Begge salongbenkene er lange nok for å brukes som køyer. Det kan sover seks personer i båten.

    Lite kartbord frigjør mer plass til badet som er imponerende stort. Her tror jeg Sun Odyssey treffer markedet bedre enn Bavaria som har prioritert større kartbord på bekostning av badet.

    Byssa er enkel, en langt fra noe knøtt. Skuffer mangler, men det er hyller i det store skapet under vasken. I den utstilte båten var det to enkle gassbluss med en mikrobølge ovn under.

    Akterlugaren ligger på tvers som på Oceanis 31. Lugaren er både lys og luftig, men ikke like fin som på Oceanis 31 som har et vindu ut mot hekken. Denne derimot har bedre muligheter for stueplass.

Enkel på dekk

Den utstilte båten har ratt, det er ekstra utstyr. Rorkult er standard. Storseilskjøte er festet i cockpitdørken. Det setter ivrige seilere pris på. Båten har egen plass for flåte i hekken. Du finner også et stort stuerom under babord benk.

    Trimliner er ført bak til cockpiten på begge sider av hyttetaket, men kun den ene siden har vinsj. Riggen er fra selden. Lazyjacks og zip-bag er standard. Standard motor har også 21 hester.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.