Brenta lanserer nye båter og nytt firma

Luca Brenta, mannen bak de superelegante Brenta 30 og 38 lanserer 42 og 60 foter og etablere samtidig en ny aktør i bransjen,  B-Yachts

Publisert

Det er nå tre år siden Brenta 38 ble presentert på Genoa Boat Show. Båten på 11.7 meter LOA var en ren dagsturbåt, tegnet av Luca Brenta Yacht Design og bygget av Adria Sail som også var med å investere i prosjektet.

Per idag er mer enn 30 båter solgt og båtene har vist seg å danne en sterkt merkevare for eierne. Med et program omfattende en 30 foter, en 38 og en 60 foter nærmer man seg en fullstendig serie som nå er komplettert med en 42 foter. For å styrke denne merkevaren ytterligere har aktørene bak produktene dannet et selskap B-Yachts som skal markedsføre og videreutvikle konseptet.

Trykk-knapp seiling

Innovativ design, stor plass i cockpit, imponerende seilegenskaper og enkel kontroll kjennetegener disse båtene som kan seiles av en person som fra rormannsplass kontrollerer alle båtens funskjoner. Elektriske eller hydrauliske vinsjer betjener seilene, såvel ved heising som ved trimming. Båtene er svært stabile og med karbonrigg er de lite sensitive for mannskapets plassering ombord.

Tre lugarer

60 foteren som nettopp er lansert er en oppblåst versjon av 38 foteren, men med større volum under dekk har man fått plass til en skikkelig lugar for eieren samt to gjestelugarer, alle med sitt eget bad og toalett. ,

    Den nye Brenta 42 er oppfølgeren til 38 foteren og har også noe bedre plass under dekk enn denne. Her finnes ståhøyde samt en dobbellugar i baugen.

Flere båter i planene

På kort til mellomlang sikt er siktemålet å konsolidere de eksisterende produkter med sterk kontroll i byggeprosessen, øke distribusjonsnettverket og sikre god oppfølging av kundene. På lengre sikt skal produktlinjen utvides til også å omfatte 66, 77 og 88 fots båter der man skal legge særlig vekt på å tilrettelegge for personlige løsninger.